Corona-fitpakket: hoe houden we onze collega’s fit in deze zware tijd?

WGV Zorg en Welzijn heeft in samenwerking met het Zilveren Kruis het corona-fitpakket gelanceerd. Met dit pakket kan de werkgever handvaten geven aan zijn/ haar medewerkers voor een eerste stimulans tot meer bewegen, voor meer inzicht en bewuster bezig zijn met het vinden van de juiste balans.

Wat gaan we doen?
Ons corona-fitpakket bestaat uit een:  

  • Zelfzorg Retreat > Zelfzorg oefeningen en tips
  • 1.000.000 Stappen >  Challenge wandelen of hardlopen
  • VRelax > Stressvermindering door inzet een Virtual Reality bril

De Zelfzorg Retreat is gedurende de maand februari te volgen. De 1.000.000 Stappen Challenge is 8 februari van start gegaan. De VRelax is gedurende het eerste kwartaal van 2021 te boeken.

Inmiddels heeft de Zelfzorg Retreat en de 1.000.000 Stappen Challenge plaatsgenomen en kijken we terug op een succesvolle afname van ons corona-fitpakket. Hoe heb jij deze challenge ervaren? We horen het graag! Klik hier om de evaluatie in te vullen.

Meer informatie over de onderdelen vind je hieronder.

Zelfzorg Retreat
Tijdens deze zevendaagse Zelfzorg Retreat gaan deelnemers via een online platform onder begeleiding aan de slag. Deze challenge staat in het teken van groei, inzicht en zelfzorg. Vaste onderdelen zijn yoga-sessies, meditatietechnieken, inspiratievideo’s van yogi’s en collega’s uit het vakgebied en natuurlijk heerlijke en gezonde recepturen. Dit programma is online te volgen, met korte sessies van maximaal 15 minuten die op ieder gewenst moment van de dag te volgen zijn. 

Self-care_Retreat_-_kopie

1.000.000 Stappen Challenge
Tijdens deze challenge gaan deelnemers met eigen samengestelde teams de uitdaging aan om samen te bewegen. In drie weken tijd werken ze toe naar één gezamenlijk doel: 1.000.000 stappen. Ieder teamlid draagt een steentje bij op zijn of haar eigen manier en tijdstip. Door te wandelen of te joggen. Iedereen kan meedoen. Deze challenge staat in het teken van bewegen, teamspirit en inzicht. Via een online platform volgen de deelnemers hun eigen persoonlijke prestaties, en natuurlijk die van het eigen team en het totaalklassement. Deelnemers ontvangen daarnaast video’s met tips van een bewegingscoach, informatie over voeding en de nodige inspiratie om het doel te bereiken. 

E2020_0247_MillionStep_visuals_Header_4-3_1600-1200

VRelax: stressvermindering met Virtual Reality
De VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app voor mensen om zelf hun stresslevels te managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid. Het stelt mensen in staat om op een ontspannen manier te werken en na afloop het werk weer los te laten. Een interessante tool dus voor collega’s in de sector zorg en welzijn en erg populair momenteel. En daar laten wij onze achterban graag mee kennismaken door middel van speciale experience-boxen.

  • Voor een impressie kun je hier verschillende video's bekijken.
  • Meer informatie vind je in deze brochure. 

Heb je interesse of wil je meer informatie hierover? Neem contact op met [email protected]