1000 gratis lespakketten Zorg en Welzijn besteld

04-07-2017

Regionale werkgeversorganisaties hebben de handen ineen geslagen en het lespakket ‘Aan jou hebben we wat’ ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel? Ze enthousiast maken voor een loopbaan in zorg en welzijn en ze voorbereiden op een goede beroepskeuze, want de sector zorg en welzijn verandert in rap tempo. En blijkbaar is er een enorme behoefte aan zo’n lespakket: deze week is het 1000e lespakket aangevraagd.

Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Bijvoorbeeld een poll invullen op hun mobiel: of ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit beschikken. Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector zorg en welzijn.
 
Het gratis lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, is vanaf september beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland en kan sinds medio april besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl. Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar). Ook het mbo heeft intussen interesse getoond.
 
Zorg en Welzijn is volop in beweging! De sector ondergaat veel ontwikkelingen, zo veranderen bestaande beroepen en ontstaan er nieuwe. Daarom is het van belang om jongeren hierin mee te nemen en voor te bereiden op een goede beroepskeuze.