Nieuws

Adviezen commissie Werken in de Zorg
24-12-2018
Op 2 november 2018 heeft de commissie Werken in de Zorg, onder voorzitterschap van Doekle Terpstra, een bezoek gebracht aan Oost-Nederland. De commissie heeft gesproken met een gespreksdelegatie van de regio’s Zwolle / Stedendriehoek & Noord-Veluwe en met een delegatie van de regio's Achterhoek / Twente over de voortgang van de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT). Hieruit zijn twee adviesbrieven voortgekomen.
Lees meer

[BLOG] Kerstgevoel of december blues?
20-12-2018
Het zal je niet ontgaan zijn. We zitten in de laatste maand van het jaar. Wordt het terug kijken op wat was, of vooruitkijken op wat komen gaat?
Lees meer

Arbeidsmarktverkenningen zorg en welzijn Oost-Nederland verschenen
18-12-2018
In opdracht van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn heeft Bureau Bartels vier arbeidsmarktverkenningen zorg en welzijn gemaakt voor Oost-Nederland. Het gaat om de  regio’s Achterhoek, Zwolle, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Twente. Uit de arbeidsmarktverkenningen van de werkgeversvereniging volgt een dringende oproep, om meer gemeenschappelijke en innovatieve (arbeidsbesparende) maatregelen, om de oplopende tekorten het hoofd te bieden.
Lees meer

Project 'Banen in de zorg', innovatief leren en nieuwe arbeidsmarktverkenningen in decembereditie BestuurdersMagazine
18-12-2018
De vierde editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.
Lees meer

Infographic tijdvak 1 en 2 SectorplanPlus
04-12-2018
Op 3 december '18 is het derde tijdvak SectorplanPlus geopend. Wat hebben tijdvakken 1 en 2 opgeleverd? Bureau Bartels heeft hierover een tussenrapportage gemaakt. De samenvatting van deze tussenrapportage is verwerkt in een infographic.
Lees meer

Opening 3e tijdvak SectorplanPlus Zorg & Welzijn
03-12-2018
SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in zorg en welzijn om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers, opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing of opleidingen tot praktijkbegeleiders.
Lees meer

Zoeken naar zingeving op creatieve inspiratiedag
26-11-2018
Op vrijdag 16 november vond in Apeldoorn de creatieve inspiratiedag 'Mbo-vakmanschap: het kloppend hart van de zorg' plaats, georganiseerd met de acht ROC's in de regio. Junior beleidsmedewerker Jenny Nijeboer was van de partij en schreef het volgende verslag.
Lees meer

[BLOG] Nooit een dag saai, ontdek de zorg
22-11-2018
Men kan niet meer om de sector zorg en welzijn heen. Dat was al onmogelijk; we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. En vanaf nu hangen in bushokjes en andere publieke plekken in heel Nederland posters met daarop ‘Ik zorg’. Het begin van een meerjarige campagne voor de sector zorg en welzijn.
Lees meer

Met de Leerstand efficiënt leren over fysieke belasting
20-11-2018
De werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn presenteren de Leerstand: een online tool waarmee zorgverleners inzicht krijgen in hun leerbehoefte over fysieke belasting.
Lees meer

Grote belangstelling voor Zorg- en Welzijnsplein op Onderwijsbeurs
09-11-2018
Op de Onderwijsbeurs voor Noord- en Oost-Nederland die op 7 en 8 november '18 plaatsvond in de IJsselhallen in Zwolle was grote belangstelling voor het Zorg- en Welzijnsplein. De beurs is bedoeld voor met name jongeren in het voortgezet onderwijs die zich willen oriënteren op hun vervolgopleiding.
Lees meer

Inspiratiedag ‘MBO vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’
08-11-2018
Zorg kan niet bestaan zonder mbo’ers. Zij zijn het kloppende hart van de branche en daarmee van essentieel belang. Om meer aandacht te vragen voor de kracht van de mbo’er, wordt op 16 november de inspiratiedag ‘MBO vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’ georganiseerd.
Lees meer

STECR Werkwijzer Bevlogenheid en Burn-out
06-11-2018
Niemand wil een burn-out meemaken. Maar hoe kun je dit voorkomen als er werkdruk is, je een onzeker tijdelijk dienstverband hebt en je bijvoorbeeld mantelzorgtaken op je hebt genomen? Kun je opgaan in je werk zonder (op een gegeven moment) een burn-out te krijgen? Als een werknemer toch een burn-out dreigt te krijgen, waaraan herken je dit en wat is een goede aanpak?
Lees meer

Terugblik bijeenkomst 'Samen Buiten de Oevers' 27/9/18
02-11-2018
Een gezonde, vitale en rijke regio Zwolle, dat is waar we met z’n allen voor willen staan. Op 27 september hebben we dat tijdens de bijeenkomst ‘Buiten de oevers’ laten zien. “Nu gewoon doen” was een veelgehoorde kreet die dag.
Lees meer

Conferentie Wendbaar aan het werk trekt ruim 300 deelnemers
01-11-2018
Vandaag (1 november 2018) vindt de conferentie Wendbaar aan het werk plaats in het GelreDome in Arnhem. Zesentwintig zorg- en welzijnsorganisaties uit Brabant en Oost-Nederland zijn het afgelopen anderhalf jaar aan de slag gegaan om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Tijdens de afsluitende conferentie worden de resultaten van het gelijknamige project bekendgemaakt.
Lees meer

Publiekscampagne Ik Zorg van start
01-11-2018
Vandaag gaven minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis het startsein voor de publiekscampagne Ik Zorg. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.
Lees meer

Drukbezochte jubileumeditie Gezond & Zeker Innovatiedag
31-10-2018
Editie 15 van Gezond & Zeker was het, afgelopen maandag 29 oktober in Nieuwegein. Een editie om te vieren, dus. En dat lukte: de bijna 1.400 aanwezige ergo- en veiligheidscoaches, arbocoördinatoren, P&O- en andere functionarissen uit zorg en welzijn maakten er een groot succes van.
Lees meer

Contactpunt Zorg en Welzijn Achterhoek pakt tekorten op arbeidsmarkt aan
30-10-2018
Op maandag 29 oktober 2018 is het contactpunt Zorg en Welzijn Achterhoek gelanceerd: www.ontdekdezorgachterhoek.nl. Het contactpunt is dé centrale plek met informatie over leren en werken in zorg en welzijn in de Achterhoek. Het contactpunt sluit aan bij de landelijke publiekscampagne IK ZORG, die 1 november van start gaat.
Lees meer

Expositie bij WGV Zorg en Welzijn door De Seizoenen en Cura Twente
16-10-2018
Op dinsdag 16 oktober is bij WGV Zorg en Welzijn een expositie geopend met kunstwerken van cliënten van De Seizoenen en van Cura Twente. Verschillende kunstenaars exposeren schilderijen, beelden en handwerk van verschillende materialen. Bij de opening waren de kunstenaars zelf aanwezig en hebben hun werken getoond. Ook de kunstenaars van de vorige expositie van Top Art, Estinea hebben de nieuwe kunstwerken bewonderd.
Lees meer

Leerlingen van ruim 1.200 middelbare scholen leren over zorg en techniek
15-10-2018
Op maandag 8 oktober is de verdiepende module Zorg & Techniek van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ voor zorg en welzijn beschikbaar gekomen. 'Aan JOU hebben we wat' is het gratis lespakket voor middelbare scholieren van het vmbo, havo en vwo dat vorig jaar is ontwikkeld door regionale werkgeversverenigingen binnen het samenwerkingsverband RegioPlus. De module Zorg 2.0 – van sensor tot robot is ontwikkeld om scholieren kennis te laten maken met innovaties in zorg en welzijn en ze tegelijkertijd aan het denken te zetten: ‘past de combinatie zorg & technologie bij mij?’ 
Lees meer

[BLOG] Omarm jij de regenboog of blijf je in de kast?
11-10-2018
Vandaag, 11 oktober, vieren we de Coming-Outdag. Geen verzinsel van commerciële media. Wel bedacht in de Verenigde Staten, waar het al sinds 1988 bestaat. Nederland doet mee sinds 2009. Coming-out, wat kun je ermee? Wat moet je ermee?
Lees meer

Creatieve inspiratiedag: De ontwikkelkracht van de mbo-student
08-10-2018
Dit voorjaar is voor bestuurders een symposium georganiseerd rondom het thema ‘Mbo vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’. Inmiddels hebben de 8 samenwerkende ROC’s en WGV Zorg en Welzijn opnieuw de handen ineengeslagen voor de organisatie van een vervolg: een creatieve inspiratiedag voor werkbegeleiders, docenten en opleiders op vrijdag 16 november.
Lees meer

Informatiebijeenkomst: Vlogtraining 'Van interne trots naar extern werven'
02-10-2018
Dit najaar start WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met Walt Wonder Schmidt het vlogtraject ‘Van interne trots naar extern werven'. Medewerkers uit zorg en welzijn krijgen in vijf trainingen een opleiding tot volwaardig vlogger én drie afgemonteerde vlogs mee. Maandagmiddag 8 oktober is er een informatiebijeenkomst voor communicatie- en HR professionals.
Lees meer

Campagne IK ZORG., Leer- & Ontwikkelhuis en Regio Deals in nieuwe editie BestuurdersMagazine
25-09-2018
De derde editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.
Lees meer

Leer- & Ontwikkelhuis van start met 2 leergangen
24-09-2018
De sector zorg en welzijn staat aan de vooravond van de vierde industriële revolutie: de digitalisering van de samenleving. Werk wordt anders verdeeld en georganiseerd. Slimmer werken, flexibel organiseren, maar ook anders leren. Hoe pak je dat als werkgever aan? Met de introductie van het Leer- & Ontwikkelhuis wil WGV Zorg en Welzijn een leerprogramma bieden dat innovatief is en aansluit bij de snel veranderende samenleving en de vraag van leden.
Lees meer

[BLOG] Medewerkers duurzamer inzetbaar door ‘Wendbaar aan het werk’?
20-09-2018
Hoe kunnen werkgevers en werknemers er sámen voor zorgen dat medewerkers in zorg en welzijn met plezier en in goede gezondheid hun pensioengerechtigde leeftijd halen? Met deze vraag werd ik geconfronteerd toen ik bij WGV Zorg en Welzijn aan de slag ging als projectleider van het ESF-project ‘Wendbaar aan het werk’. Het is een vraagstuk dat zeker vandaag de dag relevant is omdat de tekorten op de arbeidsmarkt oplopen. In de afgelopen periode heb ik gezien hoe 26 organisaties in de sector hier intensief mee aan de slag zijn gegaan.
Lees meer

Prinsjesdagmemo 2018
19-09-2018
Traditiegetrouw heeft het bureau van RegioPlus de miljoenennota doorgenomen en een overzicht gemaakt van alle relevante beleidsmaatregelen voor zorg en welzijn. Deze zijn per ministerie geïnventariseerd en samengevat in de RegioPlus Prinsjesdagmemo 2018. Deze memo helpt u bij het snel inventariseren van relevante plannen, wijzigingen, kansen en (financiële) consequenties voor de zorg- en welzijnssector. 
Lees meer

Nieuwe thema artikelen op Arbeidsmarkt in beeld
14-09-2018
WGV Zorg en Welzijn wil als kennisknooppunt beleidsmakers in haar werkgebied van gerichte, regionaal relevante informatie voorzien om de juiste acties te kunnen ondernemen in alle uitdagingen die de sector zorg en welzijn biedt op het gebied van personeelsvoorziening. Daarom hebben wij eind vorig jaar het online dashboard ‘Arbeidsmarkt in beeld’ gelanceerd.
Lees meer

Resultaten enquête Duurzame Inzetbaarheid: we gaan aan de slag!
31-08-2018
Afgelopen juli hebben we via een enquête gevraagd naar de wensen en behoeften van onze leden op het gebied van duurzame inzetbaarheid en naar hun ervaringen met de dienstverlening van de afdeling Beleid Duurzame Inzetbaarheid. Hartelijk dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de vragenlijst in te vullen! We delen hierbij graag een aantal uitkomsten.
Lees meer

[BLOG] Leg loopbaanregie bij de zorgprofessional
14-08-2018
In mijn werk is het de kunst om de juiste persoon te vinden binnen zorg- en welzijnsinstellingen. Voor mij is dat degene die verantwoordelijk is voor het strategisch arbeidsmarktbeleid. Wie stuurt er op sociale innovatie, waardoor medewerkers zélf verantwoordelijk kunnen zijn voor hun eigen loopbaan en hun HR-gegevens?
Lees meer

Campagnebus IK ZORG. te gast in Overijssel
01-08-2018
Deze zomer toert er een campagnebus door heel Nederland. De reden? Er worden enthousiaste verhalen opgehaald van medewerkers in zorg en welzijn. Hun ervaringen en foto’s worden onderdeel van de campagne ‘IK ZORG.’, die in het najaar landelijk wordt gelanceerd. De sector krijgt te maken met grote personeelstekorten en daarom is de campagne in het leven geroepen: het doel is om nieuwe enthousiastelingen voor zorg en welzijn te werven. Deze week is de campagnebus in Overijssel te vinden. Wij namen een kijkje!
Lees meer

Week van de loopbaan 2018
20-07-2018
Van 17 tot en met 22 september vindt de Week van de loopbaan weer plaats. ZorgSelect/WGV Zorg en Welzijn biedt hiervoor in het kader van 'Sterk in je werk' gratis loopbaangesprekken en workshops aan. Wilt u uw medewerkers hierop wijzen?
Lees meer

Zorgbestuurders Regio Zwolle willen samen lef tonen
11-07-2018
Passie en urgentie: daarmee kunnen duurzame veranderingen tot stand worden gebracht, zo leerden de zorgbestuurders van Regio Zwolle dinsdagavond 10 juli bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.
Lees meer

[BLOG] Van spagaat naar pirouette
09-07-2018
Herkent u dit? We hebben werk en middelen voor geschoolde krachten en voor studenten. We hebben alleen niet voldoende werkbegeleiders om voldoende studenten op te leiden en de stageplaatsen te bemensen. Het is een beetje een kip-eiverhaal en een spagaat waarmee de sector zorg en welzijn worstelt.
Lees meer

Eerste matchtafelbijeenkomst in de regio Zwolle
29-06-2018
WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Door de organisatie van intersectorale matchtafels verbinden wij organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. Deze matchtafelbijeenkomsten worden georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Twente. De regio Zwolle wordt hier nu aan toegevoegd. Op dinsdagochtend 3 juli 2018 vindt de 1e matchtafelbijeenkomst regio Zwolle plaats bij het Zorgtrainingscentrum Zwolle.
Lees meer

Praktijkleerroute Viattence, deregulering en RAAT in nieuwe editie BestuurdersMagazine
19-06-2018
De tweede editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.
Lees meer

Nederlandse en Duitse kwalificaties in de sector zorg en welzijn
15-06-2018
Aan beide kanten van de grens is er een groot tekort aan vakkrachten in de sector zorg en welzijn. Voor zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen in de grensregio is het daarom van groot belang om te weten hoe de opleiding in het buurland is georganiseerd: daar bevindt zich immers een potentieel aan goed opgeleide arbeidskrachten.
Lees meer

Inspiratie-ontbijt Stedendriehoek en Noord-Veluwe: werkbegeleiding anders organiseren
04-06-2018
Op vrijdag 25 mei 2018 organiseerden Aventus, Factor Werk, Cleantech Regio en WGV Zorg en Welzijn alweer de vijfde ontbijtsessie in de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Dit keer waren we te gast bij Atlant in Beekbergen.
Lees meer

Vernieuwde subsidiekaart voor werkgevers
29-05-2018
Als werkgever in zorg en welzijn zijn er veel subsidies waarvan uw organisatie gebruik kan maken. Het kan echter lastig zijn om hiervan een duidelijk overzicht te krijgen en te bepalen welke subsidies voor u relevant zijn. RegioPlus, het samenwerkingsverband van de veertien regionale werkgeversorganisaties waar ook WGV Zorg en Welzijn toe behoort, heeft daarom een Subsidiekaart opgesteld.
Lees meer

Creatief de arbeidsmarktproblematiek te lijf in de Achterhoek
25-05-2018
Hoe gaan krimpregio’s de arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn te lijf? Magazine De Eerstelijns besteedt in het artikel 'Creatief in krimpregio's' aandacht aan de aanpak in de Achterhoek en Zeeland.
Lees meer

Brede zorgopleiding van start in regio Apeldoorn
18-05-2018
In september 2018 gaat het eerste brede opleidingstraject van start dat tot stand is gekomen door Zorgplatform Apeldoorn. Dit Zorgplatform bestaat uit diverse zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente Apeldoorn, ondersteund door het platform leren en werken.
Lees meer

Jaarverslag 2017: van denken naar doen
08-05-2018
“Over veel zaken kan eindeloos gepraat worden. Dat is de fase van denken. Verstandig, maar zinloos als het niet leidt tot doen en tot resultaten”, aldus directeur Gerard Nederpelt. Uit het jaarverslag 2017 van WGV Zorg en Welzijn blijkt dat in het afgelopen jaar veel werd nagedacht. Daarnaast zijn er ook aansprekende resultaten behaald en er een stevige basis is gelegd om te gaan doen.
Lees meer

Opening 2e tijdvak SectorplanPlus
03-05-2018
Vanaf 1 mei 2018 is het tweede tijdvak van het SectorplanPlus geopend. Organisaties die willen deelnemen aan het tweede tijdvak, kunnen vanaf 15 mei tot uiterlijk 15 juni 2018 een aanvraag indienen.
Lees meer

WGV Zorg en Welzijn gaat samenwerkingsovereenkomst aan met Symbol
25-04-2018
Als werkgeversvereniging zijn we altijd op zoek naar manieren om onze leden zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij voldoende en goed opgeleide medewerkers in kunnen zetten, nu en in de toekomst. Slimmer werken is daarbij tegenwoordig, in tijden van (dreigende) personeelstekorten, belangrijker dan ooit. We zijn dan ook verheugd dat we een samenwerkingsovereenkomst met Symbol hebben afgesloten.
Lees meer

1.000e deelnemer Sterk in je werk
24-04-2018
Met het landelijke project 'Sterk in je werk, zorg voor jezelf' dat eind 2016 is gestart, krijgen zorgmedewerkers gratis de kans hun loopbaan een positieve wending te geven. De inzet is om ze door loopbaanoriëntatie weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt te laten worden, waardoor de kans op werkbehoud of nieuw werk wordt vergroot. De adviseurs van ZorgSelect begeleiden deelnemers aan Sterk in je werk in Oost-Nederland. Ze helpen hen gratis op weg met één of twee gesprekken en eventueel een test. Onlangs is de 1.000e deelnemer verwelkomd.
Lees meer

Personeelstekorten Achterhoek: Op zoek naar olifantenpaadjes
09-04-2018
In heel Nederland, en dus ook in de Achterhoek, dreigt de komende jaren een groot personeelstekort in de zorgsector. In De Gelderlander verscheen op 4 april hierover het artikel 'Masterplan om zorgsector in Achterhoek te redden'.
Lees meer

Prijswinnaars lezersprijsvraag bekend
28-03-2018
De vier winnaars van de lezersprijsvraag in de Special Zorg en Welzijn zijn bekend. Maaike Baarslag uit Raalte is één van de prijswinnaars. Zij nam op 28 maart '18 haar prijs - een bioscoopbon van € 20,- en een bos bloemen - in ontvangst.
Lees meer

'Experiment Grens': meld uw organisatie aan
22-03-2018
Op 1 maart is “Experiment Grens” gestart. Geïnteresseerde werknemers uit het Duitse grensgebied krijgen de mogelijkheid om een dag mee te lopen in een Nederlandse onderneming en vice versa. Zo kunnen werknemers laagdrempelig testen of werken over de grens een optie zou kunnen zijn.
Lees meer

Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen
20-03-2018
De eerste editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn 2018: volop aandacht in Oost-Nederland voor prachtige sector
19-03-2018
Van 12 tot en met 17 maart 2018 vond de 6e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. De Week werd traditiegetrouw afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn, die dit jaar voor de 18e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 280 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er wordt gedaan.
Lees meer

Zet techniek in om personeelstekorten op te lossen
18-03-2018
Het grote personeelstekort in de zorg kan niet alleen worden opgelost met de maatregelen die het kabinet wil nemen om het personeelstekort aan te pakken. Techniek speelt ook een belangrijke rol. Betrokkenen hebben dan ook haast met het ontwikkelen en vooral opschalen van nieuwe technieken. Dit is naar voren gekomen tijdens de bijeenkomst 'Techniek voor betere zorg binnen vijf jaar', bij de Novio Tech Campus Nijmegen op 14 maart '18. De bijeenkomst is een initiatief van de Werkgeversverenigingen voor Zorg en Welzijn uit Gelderland en Overijsssel, Techniekpact Oost, Zorgpact Midden- en Zuid Gelderland en de Provincie Gelderland. 
Lees meer

Wendbaar aan het Werk: de eerste resultaten
18-03-2018
In samenwerking met de werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn zijn 25 zorg- en welzijnsorganisaties sinds mei 2017 aan de slag met twee complementaire projecten om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te versterken. Het ene project richt zich op goed werknemerschap en het andere op goed werkgeverschap. Beide projecten worden begeleid door een externe adviseur en bevatten een onderzoeks- en een praktische component.
Lees meer

Symposium mbo-vakmanschap: pleidooi voor de praktijk
16-03-2018
Op vrijdag 9 maart vond, voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn, het symposium ‘Mbo-vakmanschap: het kloppend hart van de zorg!’ plaats. Zo’n 170 aanwezigen gingen in De Hanzehof in Zutphen met elkaar de dialoog aan over de belangrijke bijdrage van mbo-verzorgenden en -verpleegkundigen aan het zorgproces. De conclusie: we moeten uit de waan van de dag en op zoek naar de juiste mix tussen regels en ruimte, technologie en goed werkgeverschap!
Lees meer

De Week van Zorg en Welzijn is gestart!
12-03-2018
De zesde nationale Week van Zorg en Welzijn is officieel begonnen. Vanochtend vroeg zwom Olympisch zwemkampioen Maarten v.d. Weijden als onderdeel van de kick-off in het zwembad van de Vogellanden in Zwolle. Daarnaast ging hij kort in gesprek en op de foto met medewerkers van de nachtzorg. Als dank voor de gastvrijheid kreeg Fenna Eefting, bestuurder van de Vogellanden de waterbokaal overhandigd.
Lees meer

BN-ers bezoeken middelbare scholen tijdens Week van Zorg en Welzijn
08-03-2018
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 rijdt een grote Zorg en Welzijn bus, met aan boord BN-er Tim Haars en ambassadeurs uit zorg en welzijn, door Nederland. De bus bezoekt van maandag t/m vrijdag in totaal 14 middelbare scholen. Op de scholen zullen de ambassadeurs korte gastlessen geven. Hiermee worden jongeren geïnformeerd en gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding of beroep in zorg en welzijn. Op donderdagmiddag 15 maart komt de bus naar het Carmel College in Raalte. Tijdens de Week worden er ook gastlessen gegeven op Reggesteyn in Nijverdal, het Greijdanus College in Hardenberg en het Nuborgh College in Elburg. BN-ers Vincent Visser, Barry Paf en Rein van Duivenboden zijn hierbij aanwezig.
Lees meer

Kick-off Week van Zorg en Welzijn: Maarten van der Weijden zwemt bij Vogellanden
07-03-2018
Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Tijdens de Week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en werken. Als kick-off zet ambassadeur Maarten van der Weijden zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje. Hij verbindt de 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen. In het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn komt de Olympisch zwemkampioen langs bij Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde te Zwolle.
Lees meer

Special Week van Zorg en Welzijn op de deurmat
06-03-2018
Volgende week is het al zover: de Week van Zorg en Welzijn vindt plaats. Tussen 12 en 17 maart openen honderden zorg- en welzijnsinstellingen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. Ter promotie van deze Week valt tussen 3 en 7 maart de Special Zorg en Welzijn op de deurmat.
Lees meer

Kom kijken bij ruim 250 zorg- en welzijnslocaties in Oost-Nederland!
05-03-2018
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 voert de grootste sector van Nederland campagne. In Oost-Nederland openen ruim 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. De vraag naar arbeidskrachten in zorg en welzijn groeit de komende jaren sterk. De Week van Zorg en Welzijn is hét moment om te laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector zorg & welzijn is en om te laten zien met hoeveel beroepstrots en professionaliteit er overal gewerkt wordt. Het scheppen van een realistisch en positief beeld van werken en leren in zorg & welzijn is het overkoepelend doel van de campagne.
Lees meer

Kom naar symposium ‘Het kloppend hart van de zorg’ op 9 maart
05-02-2018
Acht samenwerkende ROC’s in Oost-Nederland en de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn organiseren op vrijdag 9 maart 2018 het symposium ‘Mbo-vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg!’. Voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn gaan wij in op de fundamentele bijdrage van de mbo-verpleegkundigen en -verzorgenden aan het zorgproces. Zij zijn het kloppend hart van de zorg!
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven