Artikelreeks Toekomst in Beeld – Chain Logistics (editie 6)

14-07-2022

De arbeidsmarkt van zorg en welzijn kampt al jarenlang met krapte en tekorten. Hoe ervaren werkgevers uit andere sectoren dit? Welke problemen ervaren zij in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid en hoe gaan ze daarmee om? Wat kan onze sector van hen leren? De artikelreeks 'Toekomst in beeld' gaat in op al deze vragen en heeft als doel werkgevers in zorg en welzijn te informeren en inspireren bij het ontwikkelen van hun arbeidsmarktbeleid. Vandaag is het 6e en laatste artikel van deze reeks verschenen; een interview met Rob Jansen, eigenaar van Chain Logistics.

Visual_Toekomst_in_Beeld

Chain Logistics
Chain Logistics bestaat sinds 2000. Het bedrijf uit Uden levert logistieke diensten en assemblage-oplossingen voor diverse bedrijven. Eén van de sociale innovaties die eigenaar Rob Jansen toepast, is open hiring. Een succesvolle manier om nieuwe mensen te werven. “Een opleiding of werkervaring zijn niet nodig. Als je gemotiveerd bent om te werken, is dat voldoende.”

Rob streeft niet alleen tevreden klanten na, maar nadrukkelijk ook tevreden medewerkers. "Ik zou iedereen willen zeggen: zorg voor een bedrijfscultuur waarin oprechte aandacht voor je medewerker
voorop staat en zorg dat je mensen kansen krijgen én grijpen. Bedenk als werkgever ook altijd hoe je zelf behandeld zou willen worden. Het gaat ook allemaal niet om geld, het gaat om intrinsieke motivatie. We stimuleren daarnaast een leven lang leren. Door echt oog te hebben voor wat er leeft bij onze medewerkers proberen we ze ook langdurig aan ons bedrijf te binden." Lees hier het interview met Rob Jansen van Chain Logistics

Bent u benieuwd naar de vijf eerder verschenen artikelen in deze reeks, neem dan een kijkje op wgvzorgenwelzijn.nl/toekomstinbeeld. Na de zomer bundelen we alle artikelen in een eindpublicatie.

NB: Wij brengen de artikelreeks Toekomst in Beeld uit in samenwerking met werkgeversorganisatie Transvorm.