Artikelreeks Toekomst in Beeld – idverde NL (editie 5)

21-06-2022

De arbeidsmarkt van zorg en welzijn kampt al jarenlang met krapte en tekorten. Hoe ervaren werkgevers uit andere sectoren dit? Welke problemen ervaren zij in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid en hoe gaan ze daarmee om? Wat kan onze sector van hen leren? De artikelreeks 'Toekomst in beeld' gaat in op al deze vragen en heeft als doel werkgevers in zorg en welzijn te informeren en inspireren bij het ontwikkelen van hun arbeidsmarktbeleid. Vandaag is het 5e artikel verschenen; een interview met Kim de Winter, HR-manager bij idverde NL.

Visual_Toekomst_in_Beeld

idverde NL
idverde NL bestaat sinds 1962 en is oorspronkelijk opgericht als hoveniersbedrijf. Inmiddels is het bedrijf marktleider van de Europese groensector met bijna 8.000 medewerkers in Europa. idverde NL werkt dagelijks aan de meest uitdagende groenprojecten; van de aanleg van daktuinen, groene gevels en aantrekkelijke stadskernen tot de realisatie van uitdagende schoolpleinen en het onderhoud van groene en gezonde bedrijventerreinen en buitenruimtes. In Nederland werken zo'n 550 medewerkers vanuit twintig vestigingen.  

Kim de Winter: "Onze nieuwe bedrijfsstrategie is gebaseerd op het Gung Ho-principe (Gung Ho betekent 'samenwerken' in het Chinees). Dankzij Gung Ho weten onze medewerkers waarvoor ze werken, voelen zij zich verantwoordelijk en ondersteunen zij elkaar. Onze medewerkers verbeteren zelf de organisatie en motiveren elkaar om in 2025 het meest toonaangevende groenbedrijf van Nederland te zijn." Op de vraag 'Waarmee zou u potentiële medewerkers verleiden om bij u te komen werken als u in een zorgorganisatie zou werken?' antwoordt Kim: "Ik zou echte aandacht geven aan mensen die gemotiveerd zijn, eerlijk zijn over omstandigheden en verwachtingen en gerichte ondersteuning bieden als ze dat nodig hebben. Het zorgvak is psychisch zwaar werk. Daar mogen we allemaal bewuster bij stil staan." Lees hier het interview met Kim de Winter van idverde NL

Tot aan de zomer zullen wij nog één artikel online publiceren. Bent u benieuwd naar de planning e/o naar de vier eerder verschenen artikelen in deze reeks, neem dan een kijkje op wgvzorgenwelzijn.nl/toekomstinbeeld. Na de zomer bundelen we alle artikelen in een eindpublicatie.

NB: Wij brengen de artikelreeks Toekomst in Beeld uit in samenwerking met werkgeversorganisatie Transvorm.