Artikelreeks Toekomst in Beeld – Sdu (editie 3)

12-05-2022

De arbeidsmarkt van zorg en welzijn kampt al jarenlang met krapte en tekorten. Hoe ervaren werkgevers uit andere sectoren dit? Welke problemen ervaren zij in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid en hoe gaan ze daarmee om? Wat kan onze sector van hen leren? De artikelreeks 'Toekomst in beeld' gaat in op al deze vragen en heeft als doel werkgevers in zorg en welzijn te informeren en inspireren bij het ontwikkelen van hun arbeidsmarktbeleid. Vandaag is het 3e artikel verschenen; een interview met HRM-manager Arnold Kooistra van Sdu.  

Visual_Toekomst_in_Beeld

Sdu

Met de digitalisering van de samenleving heeft Sdu (voorheen Staatsdrukkerij en Uitgeverij) in Den Haag haar uitgeversjasje uitgedaan. Het bedrijf profileert zich voortaan als dé innovatiepartner voor juristen, notarissen, fiscalisten, de overheid en andere organisaties die de nieuwste, digitale werkoplossingen wensen voor hun bedrijfsvoering. Op de vraag 'Waarop zou u uw aandacht richten als u HRM-manager zou zijn in een zorgorganisatie?', antwoordt Arnold: "Ik zou me vooral willen focussen op de oprechte aandacht voor je mensen, eigenlijk niet meer dan dat. Zorgen dat de basis goed geregeld is, dat je voorwaardenscheppend bezig bent en dat je mensen hun werk kunnen doen zonder onnodige ballast." Lees hier het interview met Arnold Kooistra van Sdu 

Tot aan de zomer zullen wij nog drie artikelen online publiceren. Bent u benieuwd naar de planning, neem dan alvast een kijkje op  wgvzorgenwelzijn.nl/toekomstinbeeld. In maart is het eerste artikel (Schunk Xycarb Technology) verschenen en in april het tweede artikel (Inversable). Na de zomer bundelen we alle artikelen in een publicatie.

NB: Wij brengen de artikelreeks Toekomst in Beeld uit in samenwerking met werkgeversorganisatie Transvorm.