Artikelreeks Toekomst in Beeld – Thales (editie 4)

02-06-2022

De arbeidsmarkt van zorg en welzijn kampt al jarenlang met krapte en tekorten. Hoe ervaren werkgevers uit andere sectoren dit? Welke problemen ervaren zij in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid en hoe gaan ze daarmee om? Wat kan onze sector van hen leren? De artikelreeks 'Toekomst in beeld' gaat in op al deze vragen en heeft als doel werkgevers in zorg en welzijn te informeren en inspireren bij het ontwikkelen van hun arbeidsmarktbeleid. Vandaag is het 4e artikel verschenen; een interview met Geke Kooij-Flierman, hoofd Human Resources bij Thales.

Visual_Toekomst_in_Beeld

Thales
Anno 2022 is Thales Group een wereldwijd elektronica-concern dat is gespecialiseerd in ontwikkeling, fabricage en integratie van complexe systemen voor defensie en de security- en transportindustrie. Thales Nederland is het grootste defensiebedrijf in Nederland en produceert geavanceerde radar- installaties. Thales Nederland heeft ongeveer 2.500 medewerkers, waarvan 1.900 werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Hengelo.

Geke Kooij: "Ontwikkelingen in onze sector gaan razendsnel, waardoor wij constant in nieuwe technieken investeren. Een hele belangrijke ontwikkeling is de kwantumtechnologie, maar denk ook aan ontwikkelingen rondom 'autonoom', zoals drones en zelfbemande schepen. Als je kijkt naar al deze ontwikkelingen ten opzichte van 50 jaar geleden en het effect op onze medewerkers, kunnen we nu met de helft van de bemanning werken op marineschepen. Kijkend naar de zorg heb je ook minder mensen nodig als je met nieuwe technieken gaat werken. Door te investeren in techniek houd je de zorg niet alleen betaalbaar, maar ook bereikbaar.” Lees hier het interview met Geke Kooij van Thales

Tot aan de zomer zullen wij nog twee artikelen online publiceren. Bent u benieuwd naar de planning e/o naar de drie eerder verschenen artikelen in deze reeks, neem dan een kijkje op wgvzorgenwelzijn.nl/toekomstinbeeld. Na de zomer bundelen we alle artikelen in een eindpublicatie.

NB: Wij brengen de artikelreeks Toekomst in Beeld uit in samenwerking met werkgeversorganisatie Transvorm.