[BLOG] Blijf bij mij!

13-09-2021

Wie regelmatig het nieuws volgt is het niet ontgaan: de zorgsector heeft het zwaar. Aan de ene kant is het moeilijk om aan nieuwe personeel te komen en aan de andere kant is het verloop van zorgprofessionals hoog. Een zorg, een probleem en een uitdaging dus op meerdere vlakken. Werkgevers peinzen zich dan ook suf om hier een oplossing voor te vinden die werkt!

Alle kleine beetjes helpen
Als medewerker van Team Ontwikkeling en Behoud, onderdeel van Werkgeververeniging (WGV) Zorg en Welzijn, ben ik blij dat ik een steentje kan bijdragen aan de zorgsector. Als oud-verpleegkundige weet ik het als geen ander: werken in de zorg is mooi en dankbaar. Tegenwoordig mag ik op een andere manier een bijdrage leveren aan de zorg- en welzijnssector, namelijk als loopbaancoach en projectmedewerker voor ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Hierbij voer ik gesprekken met mensen die in de zorg werken óf die zich afvragen of dit iets voor hen zou kunnen zijn. Alle kleine beetjes helpen, maar regelmatig denk ik: “Ik hoop van harte dat deze persoon in de zorg blijft”. In de praktijk komt het helaas geregeld voor dat mensen na een niet al te lange tijd de sector weer verlaten. En dat is soms best moeilijk te accepteren. 

Illustratie_onboarding.[1]Het belang van een goede landing 
De zorgsector heeft zich de laatste tijd enorm ingespannen om de steeds verder oplopende arbeidstekorten het hoofd te bieden. Met resultaat, want de instroom in de zorg is toegenomen. Helaas is het effect op het terugbrengen van de tekorten beperkt. De uitstroom in de zorg blijft hoog en het voelt af en toe als dweilen met de kraan open. En dat is zonde. Een goede onboarding kan zorgorganisaties helpen daar verandering in te brengen. 

Wat is onboarding? 
Ik was mij niet zo bewust van het belang van goed onboarden. De laatste tijd kwam dit als een modewoord steeds weer oppoppen. Maar als ik verder kijk verbaas ik mij over hoe moeilijk dit in de praktijk blijkbaar is om mensen vast te houden. Hoe vaak komt het niet voor dat nieuwe medewerkers het moeilijk hebben, niet goed ingewerkt worden of geen maatje hebben?

Zuinig zijn op medewerkers begint al met een goed welkom aan nieuwe mensen, goede inwerkprogramma’s en nog veel meer. Maar hoe zorg je vervolgens dat een medewerker zich aan jou als werkgever wil binden en dus wil blijven? Onder andere met een goede onboarding. Dat gaat verder dan het regelen van je toegangspasje. Medewerkers willen ook ingewijd worden in de werkcultuur en snel het gevoel krijgen dat ze daar deel van uitmaken. Daarnaast willen ze niet alles zelf uitvogelen in hun werkzaamheden. Persoonlijke begeleiding maakt het makkelijker en doeltreffender, waardoor ze sneller productiever en blijer zijn.

We hebben iets leuks
WGV Zorg en Welzijn werkt samen met 14 andere werkgeversorganisaties in Nederland om het arbeidsklimaat verder te optimaliseren. Onze collega’s van de werkgeversorganisatie De Rotterdamse Zorg hebben een toolbox ontwikkeld die erg behulpzaam is bij het onboarden van nieuwe medewerkers. Deze toolbox geeft inspiratie en hulpmiddelen om het onboardingproces goed te borgen binnen organisaties. Om onze leden een steun in de rug te geven en ze te helpen met het binnen houden van nieuwe medewerkers stellen we dit mooie cadeau, de toolbox, gratis ter beschikking.

kado_onboarding

Kick-off toolbox onboarding
Op donderdag 14 oktober vindt de kick-off van de toolbox onboarding plaats.
Wij zullen dit feestelijk gaan vieren met een online bijeenkomst waarin wij alles uitleggen over het gebruik van de toolbox en de voordelen van een goede onboarding van medewerkers. Enthousiast geworden? Meld je alvast aan!

Tot slot
Help ons om dit onderwerp meer op de agenda te krijgen en maak gebruik van alle kennis die er al is. Door kennis samen te voegen en samen te werken kunnen we alleen maar verder komen!

PH_blog

Petra Harink is loopbaanadviseur en houdt zich onder andere bezig met mobiliteit,
re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Ze zet mensen met passie weer in hun eigen kracht door te adviseren, coachen, bemiddelen, trainen, coördineren en netwerken. Daarnaast is Petra medeprojectleider van Sterk in je Werk voor regio Oost.