[BLOG] Cadeautjes geven en krijgen met ‘Sterk in je werk’

20-03-2019

Als oud-verpleegkundige weet ik het als geen ander: werken in de zorg is mooi en dankbaar! Tegenwoordig mag ik op een andere manier een steentje bijdragen aan de zorg- en welzijnssector. Als loopbaancoach voer ik voor het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ gesprekken met mensen die in de zorg werken óf die zich afvragen of dit iets voor hen kan zijn. Ik vind dat een cadeautje, zowel voor de deelnemers als voor mij als coach.

Wie regelmatig het nieuws volgt, zal het niet zijn ontgaan: de zorgsector staat te springen om goed personeel. Om mensen te behouden voor zorg en welzijn én nieuwe mensen te werven heeft het Ministerie van VWS een subsidie verstrekt. Daarmee kan in ieder geval de komende drie jaar loopbaanadvies en coaching geboden worden aan mensen die werkzaam zijn in de zorg of willen werken in deze mooie sector. En dat doen we met Sterk in je werk. Samen met 13 andere werkgeversverenigingen, waardoor wij mensen uit heel Nederland kunnen bedienen in de regio waar zij wonen.

Grote glimlach
Al meer dan 5.500 mensen hebben in ons werkgebied, Oost-Nederland, gesprekken gevoerd met ervaren loopbaancoaches. De tevredenheid over de gesprekken is groot en de terugkoppelingen die wij krijgen zijn overwegend positief. Veel mensen komen ietwat aarzelend naar het eerste gesprek, bijvoorbeeld omdat zij niet zeker weten of ze wel geschikt zijn om te werken in de zorgsector. Aan het eind gaan ze met een duidelijk antwoord en meestal met een grote glimlach de deur weer uit.

En dat snap ik heel goed. Het is toch ook een cadeautje om iemand te vinden die met je meedenkt en samen met jou naar je kwaliteiten en kansen kijkt? Daardoor krijg je nieuw perspectief, meer zelfvertrouwen en meer daadkracht. Om aan de slag te gaan met een betere positie op de arbeidsmarkt, of om je eigen werkplek optimaal te maken. De mogelijkheden zijn groter dan je denkt!Van prostituee tot dominee
Niet alleen voor deelnemers is Sterk in je werk een cadeautje, maar ook voor mij als loopbaancoach. Het is erg leuk om zo veel enthousiaste en gemotiveerde mensen te ontvangen en ze ook daadwerkelijk verder te kunnen helpen. De verhalen zijn divers en gaan veel verder dan een gesprekje over het verbeteren van het cv of de sollicitatiebrief. En werkelijk, ik krijg allerlei mensen voor me, van prostituee tot dominee. Eerstgenoemde is inmiddels succesvol aan het werk in de zorg en heeft het daar erg naar haar zin, naar volle tevredenheid van haar werkgever!

Kom gerust langs!
Benieuwd geworden naar Sterk in je werk? Schroom dan niet om je aan te melden, ook als je nog geen hele concrete vraag hebt. Of als je wel in de zorg wilt werken, maar nog geen idee hebt hoe. Kom ook dan gerust langs om je verder te oriënteren op je vraag. Je bent van harte welkom om je in te schrijven op www.sterkinjewerk.nl, zodat ik of een van mijn collega’s je binnenkort kan verwelkomen om je dit cadeau te geven!

Petra Harink is ooit begonnen als verpleegkundige in het Deventer Ziekenhuis en heeft aan den lijve ondervonden hoe verdrietig het was toen ze dit vak niet meer kon uitoefenen. Inmiddels is zij bijna 20 jaar werkzaam als loopbaancoach en geeft ze begeleiding aan mensen die net als zij destijds (veelal vanuit de ziektewet) een andere baan moeten vinden. Dit doet ze met veel plezier door individuele coachingstrajecten, groepstrainingen en loopbaanadvies te geven. Voor het project Sterk in je werk is Petra de projectleider voor de regio Oost-Nederland. Daarnaast heeft ze als hobby toneelspelen, onder andere binnen trainingen van medewerkers.

Contact opnemen met Petra Harink naar aanleiding van deze blog? Dat kan via LinkedIn, per e-mail of telefonisch (088 255 6650).