[BLOG] Eerste hulp bij psychische problemen

24-01-2019

Je komt het tegen in de samenleving, maar ook binnen je eigen kring. Tegenwoordig zie je ze steeds meer verschijnen in je eigen sociale en/of werkomgeving: mensen met verward gedrag, psychische problemen en mensen, ook veel jongeren, met een burn-out. Herkent u dit? Ik wel! Door mijn interesse in de werking van het brein wil ik weten hoe ik dit signaleer en hoe ik bespreekbaar maak wat ik zie.

Daarom was ik heel snel met mijn aanmelding voor de training Mental Health First Aid (MHFA), via MHFA Nederland. Een aanbod vanuit de gemeente Raalte met als doel dat inwoners beter weten hoe ze moeten handelen en communiceren met mensen die onbegrepen gedrag vertonen.

Training toepassen
Naast mijn algemene interesse voor deze training, kan ik de kennis die ik heb opgedaan ook zeker toepassen op mijn werk omtrent het thema burn-out. Voor de organisatie kan er worden gekeken hoe medewerkers mentaal fit blijven op de werkvloer. Maar ook naar vragen als “hoe houd je mensen aan je gebonden?” en “hoe signaleer je problemen en hoe bespreek je ze?” En wat de medewerker zelf betreft: “hoe kun je een burn-out voorkomen onder hoge werkdruk, als je een onzeker tijdelijk dienstverband hebt en je bijvoorbeeld mantelzorgtaken op je hebt genomen?” Kun je opgaan in je werk zonder uiteindelijk een burn-out te krijgen?

Ik denk dat het van belang is voor organisaties om medewerkers te hebben met MHFA-vaardigheden, denk daarbij aan preventiemedewerkers. Deze vaardigheden kunnen helpen om vroegtijdig het probleem te signaleren en te onderkennen. In gesprek gaan met je medewerker is daarbij erg belangrijk; je kunt je collega preventief ondersteunen, het helpt mensen om langer (duurzaam) inzetbaar te laten zijn en het helpt verzuim voorkomen.

Reik de helpende hand
De training MHFA heeft mij informatie en inzicht gegeven over psychische aandoeningen en hoe ik het gesprek kan aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Dankzij de training kan ik nu iemand de helpende hand reiken wanneer hij/zij dat nodig heeft. Belangrijk hierbij is om het gesprek aan te gaan, te luisteren, ondersteuning te bieden en niet te oordelen maar het probleem van iemand te onderkennen. Je bent een eerste hulp, geen professional.

Naar mijn mening zouden meer mensen deze training moeten volgen. Ik denk dat wanneer meer mensen over deze kennis beschikken en hiernaar handelen, er minder escalaties ontstaan. Daarnaast zullen mensen zich meer gehoord en geholpen voelen, zowel in de maatschappij als in organisaties. Ik ben zeer positief over deze training en zou anderen zeker aanraden MHFA ook te volgen!

Ans Huisman is loopbaanadviseur en houdt zich onder andere bezig met de mobiliteit van de medewerker en duurzame inzetbaarheid. Ze zet mensen weer in hun eigen kracht door te adviseren, coachen, bemiddelen, trainen, coördineren en netwerken. Daarnaast is Ans Raadslid in de WMO-adviesraad van de gemeente Raalte.

Contact opnemen met Ans Huisman naar aanleiding van deze blog? Dat kan via LinkedIn, per e-mail of telefonisch (088 255 6650).