[BLOG] Juni - Houden wat je hebt en krijgen wat je wilt

18-06-2020

We lijken, voorzichtig weliswaar, wat meer adem te kunnen halen. Het is niet zoals het ooit was, maar de strenge regels die ons opgelegd waren, lijken heel voorzichtig wat los gelaten te kunnen worden. De (toch wat minder feestelijke dan anders) feestdagen als Woningsdag, Hemelvaartsdag, Suikerfeest en Pinksteren liggen achter ons. En ja, we zijn er nog. Sommigen met een kras op hun ziel door het verlies van een dierbare, of doordat herstellen langer duurt dan gedacht. Maar we zijn er nog!

Houden wat je hebt
We hebben elkaar een hart onder de riem gestoken tijdens de Dag van de Verpleging en realiseren ons meer dan ooit, dat we niet zonder elkaar kunnen. De waardering voor de zorg- en welzijnssector is in de publieke opinie ook gegroeid. Collega’s in deze sector wisten het natuurlijk allang. Je springt voor elkaar in de bres, ook wanneer je op je tandvlees loopt. Alles om de kwetsbaren, die aan onze zorg zijn toevertrouwd, kwaliteit van leven te kunnen bieden.

Nu de storm een beetje lijkt te zijn gaan liggen, dient zich bij mij een moment van reflectie aan. Ik ben dankbaar voor wat en wie ik heb: Mijn gezin, m’n gezondheid, familie en collega’s en een dak boven mijn hoofd. We weten wat we aan elkaar hebben en waar we wel en niet op kunnen bouwen. De normale dagelijkse bezigheden werden de afgelopen maanden bijzonder. Ons huis is nu niet alleen een thuis, maar ook een werkplek. De tuin voelt als een oase en het begrip ‘kantoortuin’ kreeg, dankzij de meterslange internetkabel een dubbele betekenis. Contact met collega’s werd, ondanks dat we elkaar niet veel zien, soms zelfs intensiever en persoonlijker.

Het ‘goede’ houden we vast. Niet alleen privé, maar ook op het werk. Het kan niet anders dan dat ook leidinggevenden en bestuurders zich meer dan ooit realiseren dat het echte kapitaal de professionaliteit en kwaliteit van hun medewerkers is. Meer dan ooit is het de moeite waard om dát kapitaal te blijven waarderen en te behouden.

Krijgen wat je wilt
Natuurlijk, het is nergens 100% koek en ei. De leidinggevende die beweert dat dit wel zo zou zijn, moet heel snel mensen om zich heen verzamelen en zo tegenspraak creëren. Alleen dan kun je immers scherp blijven en goed leiderschap tonen. 

De medewerker die ‘het wel best vindt’, heeft moreel en mentaal allang afscheid genomen.

Logo_Vitaliteitsdashboard

Vitaal blijven
Om echt te waarderen wat je hebt en te kunnen blijven groeien, moet je jezelf vitaal houden. Dat kan op allerlei manieren. Eén daarvan is het Vitaliteitsdasboard dat binnenkort beschikbaar komt. In feite één grote, avontuurlijke speurtocht voor iedereen die zijn gezondheid, werk en collega serieus neemt.

Er worden tal van mogelijkheden geboden om jezelf, je gezin, je werkgever en je werknemer vitaal te houden. Houd voor meer informatie onze nieuwsbrief (eind juni) in de gaten, of bekijk nu alvast het demofilmpje. Mijn collega Marloes Damhuis (e-mail: [email protected] / tel: 088 255 66 50) vertelt je er graag meer over.

Janny

Tot de volgende blog! Blijf gezond en vergeet vooral niet te genieten van alle mooie dingen.

Janny Joosten is strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn en blogt over thema’s die haar bezig houden.

Contact opnemen met Janny Joosten naar aanleiding van deze blog? Dat kan via LinkedIn, per e-mail of telefonisch (088 255 66 50).