[BLOG] Ontdek de zorg in de Achterhoek

23-04-2019

Elke dag zijn er duizenden Achterhoekers actief om zorg te verlenen, bij mensen thuis of in een instelling. Zorg die op positieve wijze een bijdrage levert aan het leven en welzijn van de mensen en daardoor heel betekenisvol is. Ik ben ervan overtuigd dat de medewerkers in de zorg écht het verschil kunnen maken in de beleving van een cliënt en zijn of haar naasten. Ik denk dat dit ook de grootste drijfveer is voor de medewerkers. Maar wat is dat nou, werken in zorg en welzijn? Wat ga je doen? Welke opleiding heb je nodig, welke zorg- en welzijnsorganisaties zijn er in de Achterhoek en welke mogelijkheden bieden deze organisaties voor jou? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je op de website ontdekdezorgachterhoek.nl.

Spin in het web
Als regiocoördinator Ontdek de zorg Achterhoek ben ik graag de spin in het web. In het web van alle mogelijkheden die zorg en welzijn te bieden heeft is het soms lastig datgene te vinden waar je naar op zoek bent. Dan is het handig dat er een site is waar alles op te vinden is en jou kan leiden in jouw zoekproces. Om in die behoefte te voorzien is vanuit een samenwerking tussen werkgevers in zorg en welzijn in de Achterhoek, onderwijsinstellingen, het WerkgeversServicepunt Achterhoek en WGV Zorg en Welzijn het contactpunt Ontdek de zorg Achterhoek ontstaan. Ik vind dit een mooie ontwikkeling, omdat we hier heel wat vragen en antwoorden samenbrengen. Allemaal vragen waar een (toekomstige) medewerker in zorg en/of welzijn tegenaan kan lopen.


Meer dan een vacaturebank

Op de website worden 36 zorg- en welzijnsorganisaties gepresenteerd vanuit de verschillende branches: gehandicaptenzorg, ouderenzorg, psychiatrie, ziekenhuizen en welzijn. Met meer dan 100 openstaande vacatures en regelmatig vacatures voor leer- en werkplekken is de website van grote waarde voor werkzoekenden. En wat ik zelf heel mooi vind, is dat we de werkzoekenden hier net een beetje meer kunnen bieden. Het is niet alleen een vacaturebank, we helpen werkzoekenden verder. Bijvoorbeeld door het delen van informatie over bijeenkomsten over leer/werktrajecten, over speeddates en informatie over de arbeidsmarkt.

De sector Zorg en Welzijn vind ik een superleuke, brede en afwisselende sector. Er is altijd wat te beleven! Er zijn wel 237 beroepen en 186 opleidingen, dus volop keuze. Dat maakt het kiezen soms ook lastig. Via de website ontdekdezorgachterhoek.nl kun je je aanmelden voor een gratis loopbaanadviesgesprek via ‘Sterk in je werk’. Je kunt ook een gesprek aanvragen met een voorlichter of zij-instromer van het Graafschap College.

Twijfel jij over een baan in zorg en/of welzijn of heb je hulp nodig bij jouw volgende stap? Ik nodig je van harte uit om kennis te maken met het contactpunt Ontdek de zorg Achterhoek. Zodat je niet verstrikt raakt in het spinnenweb, maar duidelijk en eerlijk wordt geïnformeerd en wie weet ook geïnspireerd. Ik help mensen graag op weg naar een carrière in de mooiste sector: Zorg en Welzijn!

Ina Bats is regiocoördinator Ontdek de zorg Achterhoek. Ina heeft veel ervaring in zorg en welzijn als loopbaanadviseur, in loopbaanoriëntatietesten, werving en selectie, outplacement en 2e spoor en als projectmedewerker onderwijs. Contact opnemen met Ina Bats naar aanleiding van deze blog? Dat kan via Linkedin, per e-mail of telefonisch (088 255 6650).