Column Susanne Katus - februari 2021

09-02-2021

Het voorjaar zit in de lucht, ik hoor de vogels fluiten en de dagen worden langer. Dat stemt je vrolijk. De sneeuwval en de vorstperiode doen daar niks aan af. Het ritme van de natuur laat zich door niets tegenhouden. Tegelijkertijd vraag ik mij af: “Wat gaat de derde golf betekenen voor de instellingen? En hoe kunnen wij bijstaan?” Een dubbel gevoel.

Nood breekt wetten, toch?
Persoonlijk vind ik dat de verkiezingen uitgesteld hadden moeten worden. Nood breekt wet. Dus waarom nu niet? Moeten we ons niet focussen op de echt urgente zaken? Onze minister president geeft aan dat corona geen verkiezingsitem is. Hoe nobel ook gedacht, maar hier ontkom je niet aan. Dat de Verenigde Staten de verkiezingen niet uitstelden leek mij overigens evident.

Corona-fitpakket
De Zelfzorg Retreat is eind vorige week afgerond en blijft in de maand februari nog beschikbaar. En deze week start de 1.000.000 Stappen Challenge. Ik ben blij dat ons corona-fitpakket voor zorgmedewerkers goed is ontvangen. Reacties als: “Fijn deze aandacht voor ons om fit te blijven. En heel prettig deze professionele begeleiding”. Deze reacties doen ons goed! Het aanbod is professioneel en goed. En daar zijn we best trots op.

Inzet WGV derde golf
Momenteel is WGV druk bezig met voorbereidingen om onze regio’s te ondersteunen bij de komende derde golf. Dit doen we o.a. samen met het onderwijs. Wanneer het nodig is kan op massale inzet worden gerekend van studenten en docenten. De zorgvraag is met name gericht op niveau 3,4,5. Daar ligt dan ook onze focus. Fantastisch dat het onderwijs zo klaar staat.

Ook zijn er voorbereidingen gaande om taakbrigades in te zetten op specifieke taken gericht op niveau 3. Ik hoop dat dit doorgang vindt. De derde golf zal een extra dimensie met zich meebrengen waardoor de zorg is genoodzaakt het werk anders te organiseren. Wellicht kunnen deze taakbrigades ook een vorm van verduurzaming en een vaste waarde brengen.

Zorg over onze mensen na de inentingsslag
En wat is de situatie als iedereen ingeënt is? Wat kunnen wij doen voor onze collega’s na deze tijd qua nazorg? Van belang is dat wij als bestuurders en HR verantwoordelijke managers ons verdiepen in dit vraagstuk op basis van beschikbare kennis. Wat gebeurt er in het brein bij een lange periode van stress, en hoe moet je hier mee omgaan? Wat kunnen wij de mensen aanbieden zodat zij zich kunnen herpakken?  Ook daar zijn wij met experts (interdisciplinair) over in gesprek.

Waar staan we over 10 maanden?
Over 10 maanden mogen we de zij-instromers verwelkomen uit de krimpsector die dan versneld zijn opgeleid. Zijn we hier wel klaar voor? Wat voor on-boarding krijgen deze mensen? Zijn we wel klaar om een grote groep zij-instromers op te vangen? Een ding is zeker. Er komt ook na de inenting veel op de zorg af. U mag van ons verwachten dat wij samen met u kijken naar wat dan nodig is. De gezamenlijke krachtenbundeling in de regio’s manifesteert zich vanwege corona in een ‘doe en actie stand’. Wij staan samen met onze regionale partners in het onderwijs en gemeenten klaar om te helpen, te ondersteunen en te faciliteren. Dit geeft hoop en vertrouwen voor nu en in de toekomst.

Susanne Katus
Directeur-bestuurder WGV Zorg en Welzijn