Corona-fitpakket geslaagd met mooie inzichten en ervaringen

16-03-2021

Om voor een ander te kunnen zorgen, moeten professionals goed voor zichzelf zorgen. Zéker in deze huidige tijd. Daarom bood WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met het Zilveren Kruis haar achterban de kans om zorgprofessionals mee te laten doen met het corona-fitpakket. Een divers pakket bestaande uit een Zelfzorg Retreat, een 1.000.000 Stappen Challenge en VRelax Experience. Meer dan 700 deelnemers hebben meegedaan aan één van de onderdelen van het corona-fitpakket.

Zelfzorg Retreat 
In februari startte de Zelfzorg Retreat. Een week die in het teken stond van groei, inzicht en zelfzorg. Met vaste onderdelen, zoals: yoga-sessies, meditatietechnieken, inspiratievideo’s van yogi’s en collega’s uit het vakgebied en heerlijke en gezonde recepten. In totaal volgden 143 zorgmedewerkers het online programma.  
Marian Pardijsbegeleider bij Siza vertelt:Ik begin om 7 uur en ga om 6.15 uur de deur uit. Ik merk dat ik het daarmee moeilijk vind om op een werkdag rust te nemen. Ik vind het heel goed dat er meer aandacht is voor zelfzorg binnen de zorg. Door mee gedaan te hebben met jullie retreat ben ik hier nog bewuster van geworden. Terugkijkend op de Zelfzorg Retreat zijn de tips en de video’s met de zelfzorgkampioenen waardevol geweest voor me. Ik ben me bewust geworden dat het voor mij voedend is om in de natuur te zijn. En dat het belangrijk is om voor ontspanning te zorgen: de ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen ga ik zeker vaker gebruiken.”  

1.000.000 Stappen Challenge 
Ook startte in februari de 1.000.000 Stappen Challenge. Tijdens deze challenge gingen ruim 600 deelnemers met eigen samengestelde teams de uitdaging aan om samen te bewegen. In drie weken tijd werkten ze toe naar één gezamenlijk doel: 1.000.000 stappen. Deze challenge stond in het teken van bewegen, teamspirit en inzicht. Met in totaal 112.827.257 stappen op de teller zijn er letterlijk mooie meters gemaakt.  
Mariëlle van Dijk, Adviseur P&O bij Frion: “Het is heel leuk om te ervaren dat het meedoen aan de challenge er echt voor zorgt dat je meer zin krijgt om te wandelen. Je merkt dat je in staat bent om heel veel stappen te zetten op een dag en hier echt een gewoonte van kunt maken. Veel collega’s zijn nu zo enthousiast dat ze bijna niet kunnen wachten op een volgende challenge.” 

VRelax: stressvermindering met Virtual Reality 
De VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app voor medewerkers met een hoog stress niveau. Het is een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid. Het stelt mensen in staat om op een ontspannen manier te werken en na afloop het werk weer los te laten. Een interessante tool dus voor collega’s ‘at risk’ in de sector zorg en welzijn en erg populair momenteel. En daar laten wij onze achterban graag mee kennismaken door middel van speciale experience-boxen. Inmiddels hebben 20 organisaties een experience-box aangevraagd en worden er mooie ervaringen mee opgedaan.