De oogst van Ik weet RAAT

17-05-2021

Medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland werden via het project Ik weet RAAT uitgedaagd goede ideeën in te dienen om collega’s te behouden of slimmer te werken. Ondanks het pittige coronajaar is het de meeste Ik weet RAAT- winnaars gelukt om de uitwerking van hun winnende idee voort te zetten. Dat is natuurlijk fantastisch, want juist nu zijn hun ideeën, die bijdragen aan de aanpak van de tekorten, meer dan welkom!

202 Inzendingen met 10.000 stemmen 
De prijs? Een cheque ter waarde van €10.000 voor de uitwerking en begeleiding bij de uitwerking. Uit de 202 inzendingen, waar maar liefst bijna 10.000 keer op werd gestemd, werden eind 2019 de winnaars bekend gemaakt. Zij werkten afgelopen jaar hard aan de uitwerking van hun idee.  

In dit document komen de medewerkers van de winnende ideeën aan het woord. Hoe hebben zij het proces ervaren en wat heeft het opgeleverd? Wat kunnen andere organisaties daarvan leren en welke tips hebben zij voor organisaties? 

Ik weet RAAT 
Het project Ik weet RAAT is een initiatief vanuit de Regionale Actieprogramma’s Aanpak Tekorten (RAAT) uit Gelderland. Werkgeversverenigingen WGV Zorg en Welzijn en WZW delen de visie dat het van grote meerwaarde is om medewerkers (nog) actiever te betrekken bij de aanpak van de tekorten en het aandragen van oplossingen. Door hun oor te luister te leggen en medewerkers erbij te ondersteunen. Zodat goede ideeën niet op de werkvloer blijven liggen, maar de ruimte krijgen om verder onderzocht én uitgevoerd te worden. 

ikweetraat