Doe mee aan de jaarlijkse datavolwassenheidsmeting

10-10-2023

Het is voor jouw zorg- en welzijnsorganisatie weer mogelijk om de jaarlijkse tweeledige datavolwassenheidsmeting in te vullen! Deze bestaat uit de datavolwassenheidsscan en een behoefte inventarisatie.

datagedreven_werken

De datavolwassenheidsscan biedt inzicht in de huidige positie van je organisatie en de stappen die genomen kunnen worden om het datavolwassenheidsniveau te verhogen. De behoefte inventarisatie leidt tot concrete hulpvragen.
De verkregen inzichten worden door de werkgeversorganisaties en kennisorganisaties Vilans en ActiZ gebruikt om gezamenlijke activiteiten op maat aan te bieden, afgestemd op de behoeften van de deelnemende organisaties. Hoe meer organisaties meedoen, hoe verder we met elkaar komen om data volledig in te zetten voor het beantwoorden van de zorgvraagstukken, het herontwerpen van processen en het ondersteunen van medewerkers.   

Vult jouw zorg of welzijnsorganisatie de tweeledige meting ook in?  -> 
Klik hier om de tweeledige meting in te vullen

Wat levert deelname jou op? 
• Inzicht in de datavolwassenheid van jouw organisatie 
• De mogelijkheid om de toekomstige focus van het initiatief mee te bepalen. 
• Duidelijkheid over waar je aan wilt werken en met wie je kunt samenwerken.  
• Eenvoudiger vinden van gelijkgestemde organisaties op het gebied van datagedreven werken.  
• Beter begrip van de huidige stand van zaken betreffende datagedreven werken in de zorgsector op landelijk niveau.   

Nadat de vragenlijsten op 23 oktober ingediend zijn, gaat de initiatiefgroep de gegevens analyseren en volgt een terugkoppeling naar alle contactpersonen. 
Er zal een plenaire bijeenkomst plaatsvinden (datum en tijdstip volgen) waarin de bevindingen worden teruggekoppeld en om een op maat gemaakte aanpak te schetsen voor 2024. 

LET OP: De tweeledige meting kan tot 23 oktober 2023 worden ingevuld.  

Heb je vragen over de meting of het landelijke initiatief Samen datagedreven werken in zorg en welzijn, neem dan contact op met [email protected]

Eerstvolgende inspiratiebijeenkomst
Op 23 november 9.30 – 11.00 uur staat de eerstvolgende online inspiratiebijeenkomst in de agenda. Centraal staat het datagedreven inzetten van hulpmiddelen.
Aanmelden kan via deze link, je ontvangt de MS Teams link een week van te voren.