'Een app ontlast het zorgpersoneel' | eerste editie BestuurdersMagazine 2021 verschenen

12-04-2021

De eerste editie van het BestuurdersMagazine 2021 is verschenen. Met nieuws en achtergronden over zorgtechnologie, het Twentse Huis voor de zorg, het jaarplan van de WGV, het Achterhoekse mobiliteitsteam, de onderwijsvisie en meer! Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

voorkant_bm_knipsel

Zorgtechnologie
Met Laura Steman en Stephanie Koenderink kijken we naar de ervaringen uit de praktijk van zorgtechnologie. Kan technologie medewerkers en cliënten ondersteunen en zo ja, hoe introduceer je nieuwe mogelijkheden dan succesvol in je organisatie? Zorgtechnologie is ook een speerpunt in het jaarplan van de WGV. Om de problemen in de arbeidsmarkt het hoofd te bieden concentreert WGV zich dit jaar vooral ook op de zorgprofessional. Hoe houden we die inzetbaar en gelukkig? Volgens Susanne Katus is dat de vraag waar het allemaal om draait.  

Huis van de zorg
"We hebben een baan voor je, we weten alleen nog niet welke." Dat is de boodschap van het Huis van de Zorg in de regio Twente. Zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs en overheid werken samen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Een interview met wethouder Arjan Kampman uit Enschede en John van der Vegt van het ROC Twente. 

Mobiliteitsteams
Mensen die hun baan verliezen door corona, kunnen vaak wel aan de slag in een andere sector. Zo’n carrière-switch is voor de één makkelijker dan voor de ander. Wethouder Jorik Huizinga vertelt over het mobiliteitsteam in de Achterhoek. 

En ook in dit nummer inzicht in verzuimcijfers en de net gepubliceerde onderwijsvisie. 
Klik hier om het april nummer te lezen.
Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.