Eerste matchtafelbijeenkomst in de regio Zwolle

29-06-2018

WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Door de organisatie van intersectorale matchtafels verbinden wij organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. Deze matchtafelbijeenkomsten worden georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Twente. De regio Zwolle wordt hier nu aan toegevoegd. Op dinsdagochtend 3 juli 2018 vindt de 1e matchtafelbijeenkomst regio Zwolle plaats bij het Zorgtrainingscentrum Zwolle.

Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 - 9 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap.


Programma 3 juli
Na het welkomstwoord van Jan Nijhuis, directeur beroepsonderwijs Landstede, volgt een inspiratiesessie over het belang van investeren in mensen. Deze wordt gegeven door Manon Koldewijn en Auke Oosterhoff,  programmamanagers Tafel van de Regio Zwolle. In de komende twee jaar worden 4.100 vacatures verwacht in de grootste sectoren (transport & logistiek, zorg & welzijn, energietransitie, techniek en onderwijs & overheid) in de regio Zwolle. Het is van groot belang dat mensen voldoende zijn toegerust en over de juiste vaardigheden beschikken om duurzaam op de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en volwaardig te kunnen participeren in de maatschappij. Na afloop van deze inspiratiesessie wordt er gematcht tot uiterlijk 11.30 uur. Meer informatie & aanmelden

Meer informatie
Bekijk hier het animatiefilmpje over de matchtafels
Lees hier de flyer Matchtafels Oost-Nederland
Bekijk hier het data-overzicht 2018 van de matchtafels in Oost-Nederland