Innovatie en technologie, 25 jaar onderwijsvernieuwing en ontwikkelingen RAAT in septembernummer BestuurdersMagazine

19-09-2019

De derde editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

In de coverstory vertellen Erik Wolkotte, directeur van de Technologie & Zorg Academie en Marjolein den Ouden, lector Technology, Health & Care bij hogeschool Saxion en practor Zorg en Technologie bij het ROC van Twente, over de kansen van innovatie en technologie in zorg en welzijn. Belangrijk is dat wetenschappelijke kennis en praktijkkennis bij elkaar komen. “Alleen door deze kennis samen te brengen, komen we tot duurzaam gebruik van technologie in zorg en welzijn, van verzorgende IG, sociaal werker tot huisarts” vertelt den Ouden. “Daarnaast is het belangrijk om de cliënt te betrekken bij alle innovaties: sluit de technologie aan bij zijn of haar wensen? Dat wil ik graag met elkaar verbinden”. Wolkotte: “We gaan een fysieke en digitale ‘probeerservice’ opzetten, een bibliotheek waar professionals technologische oplossingen kunnen lenen om in de praktijk uit te proberen.  

Ook spreken we voor deze editie over 25 jaar onderwijsvernieuwing met Mayke Ruyen, directeur MBO College voor Gezondheidszorg, ROC van Twente en met Jan Wiggers, beleidsmedewerker onderwijs bij WGV Zorg en Welzijn.  

Verder leest u een update over het vervolg van Wendbaar aan het werk, is er aandacht voor het succes van het project 'Adelbold' van Humanitas waarbij woonstudenten tussen de ouderen gingen wonen en vertellen wij u over IKweetRAAT, een concrete actie uit de RAAT-plannen Achterhoek en Stedendriehoek & Noord-Veluwe van WGV Zorg en Welzijn en het RAAT-plan Waard om voor te werken! van WZW. In de vaste rubrieken ‘Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’ wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen op bestuurs- en beleidsgebied. 

Klik hier om het septembernummer te lezen.  

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link. https://www.wgvzorgenwelzijn.nl/bestuurdersmagazine