Laatste editie BestuurdersMagazine 2022 verschenen

19-12-2022

De laatste editie van het BestuurdersMagazine 2022 is verschenen. Met nieuws en achtergronden over de rol van bestuurders bij gezond werken, de pilot Werkplekleren van de Twentse Zorgcentra en ROC van Twente, wat de zorgsector kan leren van andere sectoren en meer! Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

BM_december

Bestuurder speelt centrale rol bij gezond werken
Anouk ten Arve, programmamanager Gezond Werken bij stichting IZZ, schreef het boek ‘Zuurstof voor Zorgprofessionals’ dat in mei uitkwam. Daarin beschrijft ze hoe zorgorganisaties vaak worstelen met hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun medewerkers optimaal inzetbaar en met plezier blijven werken. Ten Arve doet al tien jaar onderzoek en komt organisaties tegen waar honderden projecten lopen die voor een betere gezondheid en inzetbaarheid van personeel moeten zorgen. “En dat gebeurt met de beste bedoelingen. Die enorme stapeling van cursussen, projecten en maatwerk zorgt ervoor dat HR omkomt in het werk en vaak valt het rendement tegen. Hoe kan dat?" In deze editie lees je over haar inzichten.

Positieve reacties op pilot Werkplekleren
Wie ‘leren’ zegt, denkt al snel aan schoolbanken en lesboeken. Dat is niet helemaal terecht, omdat we inmiddels weten dat mensen leren via het 70-20-10-principe (geïntroduceerd door Charles Jennings). Dat principe laat zien dat we 70% leren door te doen, 20% door kennisdeling en slechts 10% uit formele bron, waaronder we het klaslokaal rekenen. De Twentse Zorgcentra en ROC van Twente hebben de handen ineen geslagen en richten zich in een pilot op die 70%: werkplekleren.  

Arbeidsmarktbeleid: wat kunnen wij leren van andere sectoren?
Welke problemen ervaren werkgevers uit andere sectoren in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid? Hoe gaan ze om met deze problemen? En hoe innoveren zij en waarop? De in 2022 verschenen artikelreeks 'Toekomst in beeld' gaat in op al deze vragen. In dit BestuurdersMagazine leest u de verkorte versie van een van de zes verschenen interviews.

Klik hier om het decembernummer te lezen.

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.