Lancering filmpje zorgtechnologie en overzicht zorgtechnologie tools

08-12-2020

“De urgentie van zorgtechnologie is heel hoog”, vertelt Susanne Katus, directeur-bestuurder van WGV Zorg en Welzijn. Om tegemoet te komen aan de stijgende zorgvraag zullen we veel meer zorgtechnologie moeten inzetten; op termijn zullen we naar 40% meer inzet gaan. In het vandaag gelanceerde filmpje over zorgtechnologie worden verschillende invalshoeken belicht, zoals het belang van de inzet van zorgtechnologie met het oog op de tekorten op de arbeidsmarkt, het voordeel voor de zorgvragers in termen van meer zelfregie, het belang van het hebben van een duidelijke visie op zorgtechnologie en het hebben van digivaardige medewerkers. 

Overzicht tools zorgtechnologie
Sinds vandaag is op de WGV website (onder de knop Kennisnet) een overzicht te vinden van circa 30 zorgtechnologie tools, zoals de Belevenistafel, Druppelbril, Somnox en Wonderfoon. Het gaat om gevalideerde tools, die hun waarde in de praktijk hebben bewezen. Per tool wordt beschreven wat het is, hoe het werkt, voor wie het geschikt is en bij welke organisatie(s) u terecht kunt voor vragen over het gebruik van de betreffende tool in de praktijk.

WGV biedt hulp
WGV Zorg en Welzijn levert een actieve bijdrage om  zorg- en welzijnsorganisaties te ondersteunen bij de inzet van zorgtechnologie. Het belangrijkste daarbij: hoe kunnen we van elkaar leren en niet elke keer opnieuw beginnen? Laat u bijvoorbeeld inspireren door bovenstaand filmpje met mooie praktijkvoorbeelden. Doe uw voordeel met het overzicht tools zorgtechnologie, of sluit u aan bij het lerend netwerk zorgtechnologie. Kijk voor meer informatie op wgvzorgenwelzijn.nl/zorgtechnologie

Wilt u graag aan de slag met zorgtechnologie, maar zijn uw medewerkers onvoldoende digivaardig, dan bieden wij u ook op dat gebied hulp. Meer informatie over digivaardige medewerkers 

Mede mogelijk gemaakt door
Het filmpje over zorgtechnologie is mede mogelijk door bijdragen vanuit Carintreggeland, RIBW Overijssel en Sensire. Dank ook aan de Technologie en Zorg Academie voor de aanvullende beelden in het filmpje. Het overzicht tools zorgtechnologie is tot stand gekomen in samenwerking met Saxion. 

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over zorgtechnologie kunt u contact opnemen met Martine Duenk, projectleider zorgtechnologie bij WGV Zorg en Welzijn. Neem telefonisch contact op via 06 1040 3087, of stuur een e-mail.