Leerlingen van ruim 1.200 middelbare scholen leren over zorg en techniek

15-10-2018

Op maandag 8 oktober is de verdiepende module Zorg & Techniek van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ voor zorg en welzijn beschikbaar gekomen. 'Aan JOU hebben we wat' is het gratis lespakket voor middelbare scholieren van het vmbo, havo en vwo dat vorig jaar is ontwikkeld door regionale werkgeversverenigingen binnen het samenwerkingsverband RegioPlus. De module Zorg 2.0 – van sensor tot robot is ontwikkeld om scholieren kennis te laten maken met innovaties in zorg en welzijn en ze tegelijkertijd aan het denken te zetten: ‘past de combinatie zorg & technologie bij mij?’ 

Focus op zorg en technologie
Het lespakket 'Aan JOU hebben we wat' is eind vorig jaar beschikbaar gesteld aan 2.000 middelbare scholen. De nieuwe module van het lespakket is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum op kunnen nemen en in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten waar de zorg- en welzijnssector momenteel mee te maken heeft. 
 
Uitbreiding voor basisonderwijs binnenkort verwacht
Direct na de lancering van het eerste lespakket gaven meerdere partijen, waaronder het mbo, aan interesse te hebben in de gratis lespakketten. Zorg en Techniek is dan ook niet de enige uitbreiding die het lespakket kent. De komende maanden wordt gewerkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs, om basisscholleerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met aspecten van zorg en welzijn. Naar verwachting wordt dit lespakket aan het einde van dit jaar opgeleverd.