Loopbaanbegeleiding, testen en trainingen ZorgSelect

05-10-2020

Dagelijks begeleiden de loopbaanadviseurs van ZorgSelect medewerkers van lid-instellingen tijdens een loopbaantraject of 2e spoortraject. Bij 2e spoortrajecten is het een uitdaging om, rekening houdend met de beperkingen die een medewerker heeft, op zoek te gaan naar een (externe) andere passende functie.

Het afgelopen half jaar hebben de loopbaanadviseurs 65% van de kandidaten die zij begeleid hebben in een 2e spoor traject succesvol kunnen herplaatsen. Hiervan heeft 87% weer een plek gevonden binnen de sector Zorg & Welzijn. Fijn dat er zoveel kandidaten behouden konden worden voor onze sector!

Kandidaten waarderen de loopbaanbegeleiding met name door het maatwerk wat geboden wordt, de laagdrempeligheid, het hebben van 1 vast aanspreekpunt en het grote netwerk waarover de loopbaanadviseurs beschikken. Deze waardering komt naar voren uit evaluatieformulieren waar gemiddeld een 8,7 wordt gegeven.

Werkgevers geven aan ook heel erg tevreden te zijn over deze dienstverlening, wat blijkt uit een waardering van 8,5. Als prettig wordt ervaren dat de loopbaanadviseurs proactief meedenken, zelf aan de bel trekken en de afstemming zoeken. Tevens wordt als positief ervaren dat er in overleg met de werkgever maatwerktrajecten ingezet kunnen worden en de loopbaanadviseurs erin slagen een vertrouwensrelatie op te bouwen met de medewerker. Ook geven werkgevers aan dat men het op prijs stelt dat de vereniging over een groot zorgnetwerk beschikt, maar dat er ook heel breed (buiten de zorg) gekeken wordt.

Mocht u als werkgever meer willen weten over de loopbaantrajecten, trainingen en testen die ingezet kunnen worden via ZorgSelect, neem dan contact op via 088-2556650. Wij vertellen u dan graag wat de mogelijkheden zijn.

Of neem alvast een kijkje: https://www.wgvzorgenwelzijn.nl/zorgselect 

teamzorgselect

Team loopbaanadviseurs ZorgSelect
Anne Engelbertink, Harriette Baas, Petra Harink, Ina Bats, Cili Even en Ans Huisman