Nieuwe artikelreeks: Toekomst in Beeld

29-03-2022

De coronacrisis heeft de wereld van zorg en welzijn op zijn kop gezet. De arbeidsmarkt is opgeschud, belangen zijn verschoven, nieuwe dynamieken ontstaan. Zorg- en welzijnsorganisaties moeten zich voorbereiden op een andere, nieuwe toekomst. Naast de actuele arbeidsmarktinformatie die u van ons gewend bent brengen wij daarom tot aan de zomer een reeks van artikelen uit onder de noemer ‘Toekomst in Beeld’.

Visual_Toekomst_in_Beeld

Inspiratie uit andere sectoren
Het is een uitdaging om op een andere manier naar problemen te kijken en na te denken over oplossingen. Met Toekomst in Beeld onderzoeken we hoe werkgevers uit andere sectoren om gaan met de uitdagingen die op hun pad komen. Welke problemen ervaren zij in hun personeels- of arbeidsmarktbeleid en hoe gaan ze daarmee om? Op welke vlakken innoveren zij en hoe doen ze dat? Welke adviezen geven ze – niet gehinderd door enige kennis van zaken - aan onze sector? De serie artikelen geeft nieuwe informatie, ter inspiratie bij het ontwikkelen van uw arbeidsmarkt- en personeelsbeleid.

Het eerste interview is met HR-directeur René Swart van Schunk Xycarb Technologies, een toonaangevende specialist voor kwarts-, grafiet- en hoogwaardige keramische technologie voor de halfgeleider- en LED & Solar-industrie. Tot aan de zomer zullen wij nog vijf artikelen online publiceren. Bent u benieuwd naar de planning, neem dan alvast een kijkje op  wgvzorgenwelzijn.nl/toekomstinbeeld. Na de zomer bundelen we die in een publicatie. 

NB: Wij brengen de artikelreeks Toekomst in Beeld uit in samenwerking met werkgeversorganisatie Transvorm