Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen

27-09-2022

De derde editie van het BestuurdersMagazine 2022 is verschenen. Met nieuws en achtergronden over diversiteit en inclusiviteit, vitaliteit in de praktijk bij RIBW Overijssel, de Medewerker Centraal Week, SectorplanPlus en meer! Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

coverbm_september

Diversiteit en inclusiviteit
Haci Sariaslan en Marie-Susan van der Munnik werken beiden aan meer diversiteit en inclusiviteit in de zorg. Dat doen zij overigens los van elkaar en met een eigen filosofie en werkwijze. Sariaslan is projectleider bij Kleurrijk Zorgen dat zich op dit moment op Apeldoorn en omgeving richt. Van der Munnik is projectleider bij Nieuwkomers in de zorg, een initiatief dat in 2021 in de Achterhoek is ontstaan. Beide initiatieven hebben als doelstelling om meer statushouders aan het werk te krijgen in de zorgsector. In dit artikel vertellen zij over de overeenkomsten en verschillen van de twee initiatieven.

Vitaliteit in de praktijk bij RIBW Overijssel
Mirjan Hutten is bij RIBW Overijssel adviseur HRM Beleid & Projecten. Susanne Verbeek is er teammanager regio Almelo - Vechtdal. We spreken beiden over de aandacht die de organisatie besteedt aan vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, gezondheid, werkgeluk én over hoe zij het ooit hoge ziekteverzuim wist te beteugelen.

Atlant maakt volop gebruik van SectorplanPlus
Meer dan elf procent van de medewerkers van Atlant in Apeldoorn is in opleiding en vijf procent van de formatie wordt beschikbaar gesteld  voor opleidingsplekken. Vanaf de start van de subsidiemogelijkheden van SectorplanPlus maakt Atlant volop gebruik van de mogelijkheden om opleiden en deskundigheidsbevordering doordacht in te zetten. Judith Ahlers is coördinator en opleidingsfunctionaris van het team Leren en Ontwikkelen. Samen met bestuurder Peter Bosselaar legt ze uit waarom SectorplanPlus belangrijk is voor de organisatie en welke rol het speelt in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Klik hier om het septembernummer te lezen.

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.