Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen

27-09-2023

De derde editie van het BestuurdersMagazine 2023 is verschenen. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

CoverBMsept23

De successen van flexibel opleiden
De specialisten praktijkleren Monique Beem en Ellen van Vliet van ’s Heeren Loo krijgen heel veel zij-instromers binnen onze organisatie aan de slag. De twee boeken goede resultaten met een pragmatische en doelgerichte aanpak. Beem: “Alle vacatures zijn inmiddels van de website verdwenen. Iedereen is welkom voor een gesprek.” Van Vliet: “We willen recht doen aan de medewerker. We zorgen ervoor dat mensen bekwaam zijn voor het werk wat ze gaan doen. We kijken naar talenten, ervaring, andere opleidingen, wat iemand leuk vindt, welke doelgroep bij ze past en van daaruit maken we een passend leer- en ontwikkeladvies.” 

Fit-in-je-werk: kort en effectief preventietraject
In het artikel over Fit-in-je-werk vertellen adviseur preventie & vitaliteit, Alja Bonthuis en Fit-in-je-werk deelnemer Merel Beld over hun ervaringen met dit preventietraject, bestaande uit twee gesprekken en een digitale vragenlijst. Merel: “Door de preventieve aanpak van het Fit-in-je-werk-traject heb ik meer balans aangebracht in mijn werk, om zo het risico op verzuim te verkleinen. Door meer samen te werken met collega's en verantwoordelijkheden terug te leggen waar ze horen, ervaar ik nu veel meer rust en ruimte.”

Ontdek de mogelijkheden van technologie met een KIK
Dat arbeidsbesparende sociale en technische innovaties cruciaal zijn om te kunnen blijven voldoen aan de zorgvraag, weten we allemaal. In het artikel “Ontdek de mogelijkheden van technologie met een KIK” vertellen Laura Steman, regionaal projectleider zorgtechnologie bij Zorggroep Solis, Steven Verkuil, medeoprichter van Inversable en Johan Stubbe, beleidsmedewerker bij WGV Zorg en Welzijn u meer over hun ideeën en inzichten. 

Klik hier om het septembernummer te lezen.