Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen

19-12-2017

De december-editie van het BestuurdersMagazine is gepubliceerd. Het magazine is een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met dit magazine blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

 
In de coverstory van dit nummer vertellen projectleider van Wijklink Dorine Koopman en hoofd van de Livio Academie Gerjan Wansink over het ontstaan en de enorme groei van internetplatform voor (wijk)verpleegkundigen en verpleegkundigen in spe, Wijklink. Wijklink heeft inmiddels meer dan duizend gebruikers, waaronder 400 studenten. Steeds meer zorg- en onderwijsinstellingen willen zich aansluiten en ook mbo-opleidingen sluiten zich aan, waardoor mbo-verpleegkundigen en verzorgenden ook op Wijklink actief zijn. In het artikel “Wijklink groeit hard” leest u meer over het ontstaan, de groei en ontwikkelingen van Wijklink.

Krijgt u vacatures soms moeilijk vervuld en merkt u dat de instroom van nieuwe beroepskrachten beperkt is? In het artikel “Instroom personeel topprioriteit” leest u over een aantal instroom bevorderende maatregelen. In het artikel “Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten” leest u over de actieplannen die zijn opgesteld om de tekorten die ontstaan en waardoor het aantal moeilijk vervulbare vacatures gaat stijgen tegen te gaan. Verder is er aandacht voor de Week van Zorg en Welzijn 2018, het digitaal dashboard en vitale, wendbare medewerkers. Ook vindt u in de nummer de vertrouwde rubrieken ‘Buiten de sector’, Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’.

Abonnees ontvangen het magazine deze week in hun mailbox. Wilt u ook voortaan elke editie van het magazine gratis ontvangen? Meld u dan hier aan