Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen

20-03-2018

De eerste editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.“Met ‘Beleef de Zorg!’ merk je hoe cliënten de zorg ervaren en dat is best confronterend”, stelt Marie-Susan van der Munnik, beleidsadviseur bij WGV Zorg en Welzijn. In de coverstory van het BestuurdersMagazine gaan Van der Munnik, Ria Blokzijl van het Zorgethisch Lab en Margreet Wiegman van de Gemeente Zwolle in op dit project, dat verlengd is tot juni 2019.

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving in werking. Wat betekent dit voor zorg- en welzijnsinstellingen? Dennis de Hoog, managing consultant bij Aon, vertelt over alle ontwikkelingen op dit gebied. Veel organisaties hebben zich nog niet goed voorbereid op hun nieuwe wettelijke plicht, heeft De Hoog gemerkt. “Het vergt een verandering van de organisatie”, merkt hij op.

Online leerplatform Allyoucanlearn is “echt een paradigmashift in onderwijsland”, vindt Dries Krens. De programmamanager licht het project samen met Gideon Alewijnse, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Aventus, toe. “Het is onze ambitie om het onderwijs van de toekomst neer te zetten”, aldus Aldewijnse.

Verder stelt Beatrijs van Riessen van Estinea zich voor als bestuurslid van de vereniging, is er aandacht voor onderwijsvernieuwing in de regio en wordt er teruggeblikt op de succesvol verlopen Week van Zorg en Welzijn. De vaste rubriek ‘Buiten de sector’ focust ditmaal op de Politieacademie en ook de vertrouwde bijdragen ‘Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’ ontbreken niet.

Klik hier om het maartnummer te lezen.

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.