Ontwikkeling Allyoucanlearn.eu kan een grote vlucht nemen

23-05-2017

De ingediende subsidieaanvraag voor het digitale open leerplatform Allyoucanlearn bij het Regionaal Investeringsfonds (RIF), is toegekend. Hiermee kan de ontwikkeling van het open leerplatform Allyoucanlearn.eu een grote vlucht nemen en wordt nieuwe kennis makkelijk toegankelijk voor iedereen. Het open leerplatform kan nu verder worden ontwikkeld en uitgebreid met minimaal 150 gratis e-learingmodules. Naast de subsidie vanuit het RIF van bijna 2 miljoen euro investeren de overige partners de komende vier jaar 4.5 miljoen euro.

Alyoucanlearn.eu is een open leerplatform en bevat e-learningmodules voor medewerkers, studenten, mantelzorgers en vrijwilligers in zorg en welzijn, maar ook voor zzp’ers, gemeentemedewerkers en andere betrokkenen. Na 4 jaar moeten er minimaal 150 modules staan die door iedereen gratis gebruikt kunnen worden. Onderwijs (8 ROC’s en 3 hogescholen), zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijven, gemeentes en provincies in (Overijssel en Gelderland) werken hierin nauw met elkaar samen. Hoewel het platform is gestart in Oost-Nederland, is de ambitie om met het platform een landelijke dekking te krijgen.
 
De modules worden gezamenlijk gemaakt door het onderwijs, het werkveld zorg en welzijn, gemeentes en andere betrokkenen binnen zorg en welzijn. Naast het ontwikkelen van modules worden in het project ook 150 docenten en opleidingsdeskundigen geschoold tot ‘instructional designer’, waarbij men leert klassieke lesopzetten om te zetten naar e-learning content. Ook worden 800 docenten geschoold hoe ze e-learning kunnen integreren binnen hun lessen. Om alles goed te kunnen monitoren en te onderbouwen zal er ook een onderzoeksprogramma uitgevoerd worden.