Op weg naar een gezonde werkomgeving

17-05-2021

Het vitaliteitsprogramma ‘De Gezonde Werkomgeving voor de zorg en welzijn Oost-Nederland’ zet de medewerker en zijn/haar gezondheid centraal. In dit programma biedt WGV werkgevers inspiratie om een werksituatie te creëren met aandacht voor het welzijn en gezondheid van medewerkers.

Naast het bevorderen van een betere gezondheid van medewerkers is een gezonde werkomgeving ook helpend voor de gezondheid van patiënten/cliënten. Als een gesprek over gezondheidsbevordering/ leefstijl in de organisatie de gewoonte is, dan is het voor de zorgverlener ook vanzelfsprekender om dit gesprek met de patiënt/cliënt te voeren.

Werkgevers en medewerkers werken samen aan gezondheid 
Onderstaand figuur laat zien dat werkgevers en medewerkers samen verantwoordelijk zijn in het bevorderen van welzijn en gezondheid.  

vitaliteitsprog

Voor wie is het programma? 
Het programma is bedoeld voor alle partijen die betrokken zijn bij het stimuleren van gezondheid, welzijn en duurzame inzetbaarheid van medewerkers, met name voor HR-medewerkers, management en bestuurders. Het vitaliteitsprogramma geeft hen handvatten om het programma verder uit te zetten in hun eigen organisatie.  

Voor medewerkers biedt het vitaliteitsprogramma interventies om aan de slag te gaan met de eigen inzetbaarheid. 

Programma 
De volgende onderdelen gaan binnenkort van start:

  • Masterclass Gezonde Werkomgeving voor HR-professionals (september 2021) 
  • Trainingen /coaching voor medewerkers over inzetbaarheid, leefstijl en mantelzorg. 

Meer informatie?  
Zodra de activiteiten zijn gepland, voegen wij ze toe aan de agenda. Wilt u nu al meer informatie, neem dan contact op met Marloes Damhuis, beleidsadviseur Duurzame Inzetbaarheid m.damhuis@wgvzorgenwelzijn.nl