Praktijkleerroute Viattence, deregulering en RAAT in nieuwe editie BestuurdersMagazine

19-06-2018

De tweede editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

“Zonder onze praktijkleerroute hadden we nu veel meer vacatures gehad bij Viattence,” stelt Hester Hauer, praktijkopleider bij de Veluwse zorginstelling. In de coverstory van het BestuurdersMagazine vertelt zij, samen met Eric Mondriaan (Deltion College) en Anja Waninge (Landstede MBO), over het succes van de nieuwe aanpak om verzorgenden IG op te leiden bij Viattence.

Het dereguleren van de omgevingsvergunning voor bouwen in de gemeente Raalte: het klinkt als een ver-van-mijn-bedshow voor zorg- en welzijnsinstellingen. Maar de zorgsector kan zeker leren van de aanpak van de Sallandse gemeente. “Organisaties roepen wel dat ze een hekel aan bureaucratie hebben, maar neigen daar tegelijkertijd zelf vaak toe of verschuilen zich erachter,” vindt Henri Lantink, teammanager Ruimte bij de gemeente Raalte. Samen met zijn collega Martijn Luikens licht hij de werkwijze bij het dereguleringsproces toe. 

Verder leest u een update over het e-portfolio van ZorgSelect, is er aandacht voor SectorplanPlus en wordt u van harte uitgenodigd voor de conferentie van het project Wendbaar aan het werk op 1 november a.s. In de vaste rubrieken ‘Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’ wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen op bestuurs- en beleidsgebied.

Klik hier om het juninummer te lezen.

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.