Project 'Banen in de zorg', innovatief leren en nieuwe arbeidsmarktverkenningen in decembereditie BestuurdersMagazine

18-12-2018

De vierde editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

 
“Wat we willen doen, is het terugbrengen van ‘aandachtsbanen’ in de zorg”, vertelt Herma Scholten,  projectleider Sociaal Domein bij de gemeente Enschede. In de coverstory vertellen Herma Scholten en projectleider arbeidsmarktregio Twente, Albert de Vries over het Twentse project ‘Banen in de zorg’ en de raakvlakken met de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten.

In Oost-Nederland komen steeds meer projecten waarbij leren in de praktijk centraal staat. Daarbij wordt vanuit doel en bedoeling naar leren gekeken en niet vanuit wetgeving en curricula-vereisten. Een goede zaak, vindt Jan Wiggers, beleidsmedewerker Onderwijs bij WGV Zorg en Welzijn. In het artikel ‘Onderwijs en werkveld zoeken samen nieuwe paden op’  leest u hierover en vindt u een overzicht van de initiatieven voor innovatief leren in Oost-Nederland.

Verder leest u meer over de nieuwe arbeidsmarktverkenningen zorg en welzijn, stelt Karin Leferink zich voor als nieuw bestuurslid van de werkgeversvereniging en is er aandacht voor het nut van functiebeschrijvingen en de ontwikkelingen op het gebied van beeldvorming en imago. In de vaste rubrieken ‘Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’ wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen op bestuurs- en beleidsgebied.

Klik hier om het decembernummer te lezen.

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.