Terugblik: kick-off Toolbox Onboarding

21-10-2021

We komen zorgmedewerkers te kort, nu, straks en in de toekomst. En als we niets doen wordt dat tekort alleen maar groter. Opvallende trend is dat een hoog percentage van de nieuwe medewerkers binnen 2 jaar uitstroomt. Daarom heeft collega werkgeversvereniging de Rotterdamse Zorg de toolbox Onboarding ontwikkeld.

We vinden goede begeleiding en ondersteuning belangrijk om nieuwe medewerkers in de eerste fase van het dienstverband te kunnen behouden. Daarom is het noodzakelijk om extra te investeren in het ‘onboarden’ van nieuwe medewerkers, zodat ze zich goed ingewerkt voelen, hun weg in de betreffende zorginstelling snel weten te vinden, ze geïnspireerd worden door de waarden van de organisatie en op de hoogte zijn van toekomstige loopbaanmogelijkheden. 

Een toolbox Onboarding omdat…
je maar één kans hebt voor het maken van een goede eerste indruk! Het inrichten van een onboardingsproces is voor zorgorganisaties vaak nieuw terrein. En hoe klein of groot je het ook neerzet, het vraagt een investering in tijd, kennis, kunde en geld, maar ook zeker in commitment binnen jouw organisatie. We helpen je graag op weg met deze toolbox. Een toolbox met ‘best practices’ die jou helpen om urgentie te creëren, maar ook boordevol praktische instrumenten die je op maat kunt maken en vrijwel direct kunt gebruiken.

Donderdag 14 oktober heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden waar de toolbox Onboarding is gepresenteerd en gelanceerd. 33 HR-professionals uit de regio hebben hieraan deelgenomen. Onder begeleidende host van Ulrike van Beem heeft Rens de Boer, adviseur regioteam Werken in de Zorg, laten zien welke uitgebreide mogelijkheden de toolbox biedt en heeft Frank Phillips van Yes We connect!, veel voordelen over het goed onboarden, nadelen over het slecht onboarden en een praktisch processchema laten zien.

De link naar het platform van de toolbox is naar de deelnemers toegestuurd. En nu verder! 
Op dit moment zijn we aan het inventariseren of er belangstelling is voor een: 
1. Een Lerend Netwerk Onboarding onder begeleiding van Rens de Boer
2. Een Masterclass Onboarding door Frank Phillips 
3. Een eenmalige praktische bijeenkomst over het gebruik van de Toolbox Onboarding onder begeleiding van Rens de Boer. 

Heb je interesse in de toolbox Onboarding of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ina Bats: i.bats@zorgselect.nl

terugblik_onboarding_citaten