Tweede editie BestuurdersMagazine 2021 verschenen

30-09-2021

De tweede editie van het BestuurdersMagazine 2021 is verschenen. Met nieuws en achtergronden over leiderschap, jobcrafting & jobcarving, competentiegericht opleiden, samenwerking in de regio’s, Taakbrigades en meer! Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

BM_cover_sept

Leiderschap 
In de nieuwe rubriek ‘In gesprek met’ praat directeur-bestuurder Susanne Katus met een aansprekend persoon, die anderen kan inspireren. Deze keer is haar gast Jan-Willem Bedeaux, voorzitter van de Raad van Bestuur van RIBW Overijssel. Ze praten over het thema leiderschap en hoe genomen stappen bij RIBW Overijssel hebben geleid tot meer werkgeluk, minder uitstroom en een lager ziekteverzuim.  

Samenwerking in de regio’s
Binnen de grote uitdagingen waarvoor de sector Zorg en Welzijn staat, ziet WGV Zorg en Welzijn haar rol vooral als die van een netwerkorganisatie die een positieve beweging creëert. De focus komt daarbij steeds meer op de regio’s te liggen. In het artikel ‘De regiocoördinator jaagt aan en verbindt’ leest u meer over dit gedachtegoed en zoomen we achtereenvolgens in op de verschillende regio’s met bijbehorende regiocoördinator, voor wie kruisbestuiven, aanjagen en verbinden belangrijke taken zijn. 

Competentiegericht opleiden
In het artikel ‘Innovaties ter ondersteuning van competentiegericht leren’ constateert beleidsmedewerker Onderwijs Jan Wiggers dat de ‘oude’ visie op opleiden niet goed aansluit op de ontwikkelingen in het werkveld. “We moeten van diplomagericht meer naar competentiegericht of skills-gericht opleiden.” Bij het competentiegericht leren passen de ‘standaard’ curricula en diploma’s niet meer; hiervoor zijn badges een passender oplossing. Steven Verkuil, mede-oprichter van Coinversable vertelt meer over deze badges, hoe blockchain kan zorgen voor validatie en over de kansen die technologie biedt voor de zorgsector.    

Klik hier om het septembernummer te lezen.
Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.