Universitair Innovatie Lab (UIL)

20-07-2017

In samenwerking met WGV Zorg en Welzijn is het Universitair Innovatie Lab (UIL) opgezet. Dit is een multidisciplinaire denktank, waar jonge academici leren, ontwikkelen en onderzoeken. Het lab wordt gevoed door uiteenlopende vraagstukken van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties.

Het concept Universitair Innovatie Lab (UIL) brengt alumni - die vaak niet gelijk een baan op WO-niveau kunnen vinden - en potentiële werkgevers met elkaar in contact. Voor net universitair afgestudeerden is dit de ideale mogelijkheid om een kijkje te nemen op de arbeidsmarkt en ervaring op te doen. Voor zorg- en welzijnsorganisaties is het de uitgesproken kans om te profiteren van een creatieve, innovatieve en frisse blik. 

Hoe werkt het?
Er zijn twee mogelijkheden binnen het Universitair Innovatie Lab. Organisaties kunnen hun vraagstukken en projecten aan het centrale lab voorleggen en laten uitvoeren, of organisaties kunnen één of meerdere UILen voor een bepaalde periode intern inzetten. 

Interesse? Kijk voor meer info op wgvzorgenwelzijn.nl/uil, of neem contact op met Julia van Elten: j.vanelten@gmail.com / 06 - 20 30 13 83 

Leestip
In het BestuurdersMagazine van juni staat het artikel "Eerste alumni aan de slag met innovatievragen".