Webinar ‘Goede zorg = Rookvrije Zorg’ op 30 juni van 13.00 - 14.00 uur

29-06-2020

De Nederlandse zorg wordt langzaam maar zeker rookvrij. In het Nationaal Preventieakkoord is afgesproken dat uiterlijk in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Het webinar biedt medewerkers in de zorg handvatten om stappen te zetten in het rookvrij maken van hun zorgorganisatie cultuur.

Tijdens het webinar vertellen drie sprekers over rookvrije zorg:

  • Esther Croes, arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut, spreekt over het belang van rookvrije zorg en stoppen met roken. Ze bespreekt hoe stress de motivatie van rokers beïnvloedt en gaat ook in op de relatie tussen roken en corona.   
  • Robert van de Graaf, verslavingsarts KNMG, vertelt hoe je het rookvrij maken van je eigen organisatie praktisch kunt aanpakken en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken. 
  • Noor Rikkers - Mutsaerts, kinderlongarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vertelt een aantal goede voorbeelden over het rookvrij maken van het LUMC.  

Er is een mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen, die aan het eind van de sessie beantwoord zullen worden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar rookvrijezorg@trimbos.nl.  U ontvangt vervolgens een mail met deelnamelink. De link wordt ook geplaatst op de website van Verslavingskunde Nederland. Deelname aan het webinar is gratis. 

Het webinar wordt georganiseerd door de Landelijke Werkgroep Rookvrije Zorg die vanuit het Nationaal Preventieakkoord is opgericht. Deze werkgroep bestaat uit de NFU, NVZ, GGZ NL en Verslavingskunde NL en wordt ondersteund door Trimbos en het Ministerie van VWS.