Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland trekt veel bezoekers

20-03-2017

Van 13 tot en met 18 maart 2017 heeft de 5e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaatsgevonden. De Week werd afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn die dit jaar voor de 17e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er wordt gedaan.

Bijna 80 zorg- en welzijnsinstellingen openden samen ongeveer 250 locaties in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland. Op deze locaties kon het publiek zien hoe het werkt in de sector. De hele week vonden er tal van activiteiten plaats. Er werden rondleidingen gegeven, workshops gehouden, informatiemarkten georganiseerd en bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om in de zorg te werken. De week werd op maandag 13 maart geopend door Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden. Per helikopter heeft hij door heel Nederland verschillende zorg- en welzijnsinstellingen bezocht. In de week hebben ongeveer 35.000 mensen een bezoekje gebracht aan een zorg- of welzijnsinstelling in Oost-Nederland. Met name de ziekenhuizen ontvingen duizenden bezoekers.

Maak kennis met kunde
De Week van Zorg en Welzijn werd in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland gecoördineerd door werkgeversorganisatie WGV Zorg en Welzijn. Deze Week geeft de zorg- en welzijnssector een gezicht en een positieve impuls aan het beeld dat onder het publiek leeft. Met het landelijke thema ‘Maak kennis met kunde’ werd getoond wat een geweldig werk er in zorg en welzijn gedaan wordt. De Week van Zorg en Welzijn wordt in 2018 gehouden van 12 t/m 17 maart.