Wendbaar aan het werk, doet uw organisatie mee?

11-02-2021

De impact van corona op de samenleving en op het werk is enorm. Wat doet dit met collega’s nu, maar ook straks als de derde golf wegebt. Hoe houdt u collega’s nu en in de toekomst inzetbaar? Met aandacht voor duurzame inzetbaarheid draagt u bij aan het behoud van uw medewerkers. Al 16 organisaties hebben zich inmiddels aangemeld. Doet u ook mee? Aanmelden kan tot 31 maart 2021.

Hoe werkt het? 
U ontvangt een quickscan ‘duurzame inzetbaarheid’, die u inzicht geeft in waar u als organisatie staat. Een gespecialiseerde adviseur kijkt met u mee welke acties gewenst zijn en maakt samen met u een uitvoeringsplan. Deze acties (interventies) kunnen zowel op organisatie-, team- en/of medewerker niveau worden ingezet. De adviseur begeleidt uw organisatie vervolgens bij het uitzetten van de acties in de praktijk.  

Van elkaar leren 
Gedurende het project organiseren lectoren van de HAN  zogeheten lerende netwerken voor de projectleiders van de deelnemende organisaties. Daarnaast worden regelmatig dialooguren georganiseerd. Dit zijn inloopmomenten waar de projectleiders met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Ook is er de mogelijkheid om elkaar binnen een besloten teams omgeving vragen te stellen. 

Doet u mee? 
Meedoen aan Wendbaar aan het werk is extra voordelig dankzij bijdragen vanuit het Europees Sociaal Fonds en WGV Zorg en Welzijn. Het project Wendbaar aan het werk loopt tot 24 december 2021. Daarnaast vragen we van uw organisatie per onderdeel naast een eigen bijdrage uw tijd, passie en natuurlijk commitment om van duurzame inzetbaarheid een succes te maken. 

Ook maatwerk is mogelijk
Door corona heeft u wellicht behoefte aan interventies die niet beschreven staan in de oorspronkelijke basisaanpak van Wendbaar aan het werk. Meld het ons, samen kunnen we kijken of we uw wensen op maat onder Wendbaar aan het werk kunnen laten onderbrengen. 

Cofinanciering verletkosten mogelijk via SectorplanPlus! 
Het is mogelijk om in 2021 verletkosten te declareren als u het project Wendbaar aan het werk inzet. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. 

Meer informatie
Bent u enthousiast geworden en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze beleidsadviseur Marloes Damhuis, via: m.damhuis@wgvzorgenwelzijn.nl 
Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op. 

Bent u benieuwd naar de resultaten van de voorloper, Wendbaar aan het werk? Lees dan dit inspiratieboekje.