Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

18-02-2021

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties, die hard hulp kunnen gebruiken. Met een landelijke online wervingscampagne die op 18 februari van start is gegaan, richt zij zich nu specifiek op zorgstudenten. Ook deze bijna-zorgprofessionals zijn met hun opgedane kennis van waarde om de zorg tijdens corona te ondersteunen.

Visual_campagne_medisch_studentenDe vraag naar meer zorgprofessionals blijft enorm. Door studenten die een opleiding volgen tot verzorgende, verpleegkundige, behandelaar of arts te verbinden aan bijbanen die de werkdruk verlagen, kunnen we de zorg in Nederland vooruit helpen. In Noord-Nederland is de afgelopen tijd succesvol geworven onder zorgstudenten. Studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in Zorg of Welzijn hebben zich daar na een oproep in grote getale voor aangemeld bij Extrahandenvoordezorg.nl.

Dit succes krijgt nu landelijk vervolg. Voor studenten is er een speciale informatie- & aanmeldpagina op de website Extrahandenvoordezorg.nl aangemaakt. Na aanmelding via de site worden zij, afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

Extra Handen voor de Zorg
Extra Handen voor de Zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties. 

Wil je als zorgorganisatie in Oost-Nederland meer weten over de corona dienstverlening vanuit WGV Zorg en Welzijn? Kijk dan onder de Corona knop op onze website. Heb je vragen over de inzet van extra handen of over coronabanen, stuur een e-mail naar coördinator Johan Stubbe.