Agenda

Test jezelf en ga in gesprek! (Medewerker Centraal Week)
19-10-2020 t/m 20-11-2020
Wat vind jij het meest belangrijk in je werk? En wat zijn nou jouw talenten? Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, worden jou deze testen en een gesprek met een loopbaanadviseur aangeboden! In korte tijd krijg je inzicht in jouw werkwaarden/ drijfveren en talenten. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!
Lees meer

Online vijfdaagse 'Stap op één' (Medewerker Centraal Week)
19-10-2020 t/m 20-11-2020
Sta jij ook altijd klaar voor een ander? Zorg je met liefde en toewijding voor je patiënten, cliënten, bewoners of welke naam jouw organisatie eraan geeft? Zorg je ervoor dat thuis de boel draait? En misschien doe je in je vrije tijd vrijwilligerswerk, help je op school, pas je op de kleinkinderen of ben je mantelzorger? Allemaal heerlijk om te doen. Zorgen voor anderen is je kracht en talent. Toch heeft dit zorgtalent een keerzijde. Zorg jij goed voor jezelf? Uit de praktijk blijkt dit vaak een onderschoven zaak.
Lees meer

Test jezelf! (Medewerker Centraal Week)
19-10-2020 t/m 20-11-2020
Wat vind jij het meest belangrijk in je werk? En wat zijn nou jouw talenten? Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, worden jou deze testen aangeboden! In korte tijd krijg je inzicht in jouw werkwaarden/ drijfveren en talenten. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!
Lees meer

Online training 'Werken met de webapplicatie Huis van Werkvermogen'
26-10-2020
Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken, gezonde en flexibele medewerkers, behoud van personeel en een vitale organisatie; het zijn en blijven actuele thema’s die op de agenda van organisaties staan. Hoe kunt u in uw organisatie op een gemakkelijke manier het onderwerp duurzame inzetbaarheid handen en voeten geven? WGV Zorg en Welzijn biedt in samenwerking met Bewegen Werkt! de training 'Werken met de webapplicatie Huis van Werkvermogen' online aan. Als u in het verleden deel heeft genomen aan de live training, kunt u deze online sessie als opfrissessie gebruiken. 
Lees meer

Arbonetwerk Regio Zwolle & Stedendriehoek
09-11-2020
WGV Zorg en Welzijn biedt haar leden een platform voor kennisoverdracht en informatie-uitwisseling tussen arbocoördinatoren. Hiervoor worden periodiek bijeenkomsten georganiseerd waarbij ingegaan wordt op nieuwe wet- en regelgeving en de mogelijkheden om elkaar bij de interpretatie en toepassing te helpen. De nadruk ligt op kennisdeling. De vereniging faciliteert dit netwerk, verbindt deelnemers en nodigt - waar dat een meerwaarde biedt - gasten en externe sprekers uit.
Lees meer

Online masterclass: De beëindigingsovereenkomst, het lijkt zo simpel maar schijn bedriegt!
12-11-2020
WGV Zorg en Welzijn organiseert in samenwerking met Hanze advocaat deze online masterclass die in het teken staat van een belangrijk document dat veelvuldig wordt gebruikt: de beëindigings- of vaststellingsovereenkomst. Op donderdag 22 oktober '20 vindt een vergelijkbare masterclass plaats, maar dan over de arbeidsovereenkomst.
Lees meer

Verzuimnetwerk Zwolle & Stedendriehoek (online)
12-11-2020
WGV Zorg en Welzijn biedt haar leden een platform voor kennisoverdracht en informatie-uitwisseling tussen verzuimcoördinatoren. Dit netwerk heeft een operationeel karakter en richt zich met name op de vraag of op een goede wijze invulling kan worden gegeven aan de verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, alsook de wijze waarop het verzuimbeleid van een instelling op een verantwoorde wijze kan worden ingevuld. In het verzuimnetwerk wordt met name vanuit individuele casuïstiek geredeneerd. De vereniging faciliteert dit netwerk, verbindt deelnemers en nodigt - waar dat een meerwaarde biedt - gasten en externe sprekers uit.
Lees meer

Werkplezierboost 'Mindfulness: van automatische piloot naar bewuste respons' (Medewerker Centraal Week)
16-11-2020
Ken je dat, dat je 's ochtends in de auto instapt, aankomt op je werk en je niet eens door hebt gehad wat er onderweg is gebeurd? Dat is (in dit geval letterlijk) onze automatische piloot. Je reed wel, maar je was er niet echt bij aanwezig. Ook op een gemiddelde werkdag zijn er enorm veel momenten (47% van je werktijd!) waarbij we 'niet echt aanwezig zijn' en vanuit een soort aangeleerd automatisme reageren op alles wat er die dag op ons afkomt.
Lees meer

Verzuimnetwerk Twente & Achterhoek
16-11-2020
WGV Zorg en Welzijn biedt haar leden een platform voor kennisoverdracht en informatie-uitwisseling tussen verzuimcoördinatoren. Dit netwerk heeft een operationeel karakter en richt zich met name op de vraag of op een goede wijze invulling kan worden gegeven aan de verplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, alsook de wijze waarop het verzuimbeleid van een instelling op een verantwoorde wijze kan worden ingevuld. In het verzuimnetwerk wordt met name vanuit individuele casuïstiek geredeneerd. De vereniging faciliteert dit netwerk, verbindt deelnemers en nodigt - waar dat een meerwaarde biedt - gasten en externe sprekers uit.
Lees meer

Webinar 'Werkgeluk en behoud' - door Mirjam Spitholt (Medewerker Centraal Week)
16-11-2020
Hoe zorg je ervoor als organisatie dat je een goede interne branding hebt en dat je de goede mensen aan je bindt? Kortom, dat je ‘a great place to work' bent! Tijdens deze online bijeenkomst gaat Mirjam Spitholt, docent Gelukskunde aan Saxion Hogeschool, in op deze onderwerpen. Ook legt ze in haar verhaal uit hoe je als organisatie van werkdruk richting werkgeluk kunt bewegen. Dit webinar valt in de categorie infotainment; entertainment met een boodschap.
Lees meer

Medewerker Centraal Week
16-11-2020 t/m 20-11-2020
In de week van 16 t/m 20 november '20 staat de medewerker in zorg en welzijn centraal. Vanuit de kaders van goed werkgeverschap en het behoud van medewerkers voor de sector, is het erg belangrijk om te investeren in een aantrekkelijk werkklimaat. Ook nu corona opnieuw een groot beroep doet op de medewerkers in zorg en welzijn is het belangrijk om hen een steuntje in de rug te geven. De Medewerker Centraal Week is een week bomvol inzichtgevende, herkenbare, zinvolle, energiegevende online webinars en workshops en is bedoeld voor alle medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen in Oost-Nederland. Deelname aan alle activiteiten is gratis!
Lees meer

Workshop 'Superzorgster voor mezelf' (Medewerker Centraal Week)
16-11-2020
In deze workshop leer je hoe jij met al je zorgkwaliteiten die je 100% inzet voor anderen, óók super goed voor jezelf kunt zorgen. Vaak lijkt dit een hele uitdaging.
Lees meer

Workshop 'Hoe draag jij bij aan het werkplezier van je medewerkers?' (Medewerker Centraal Week)
17-11-2020
Als HR-adviseur / leidinggevende houd je je dagelijks bezig met allerlei vraagstukken rondom personeel. Hoe het werk beleefd wordt, werkplezier dus, is daar één van. Inhoudelijk speelt je werk zich af op het niveau van middelen, voorwaarden, wetten, trainings- en opleidingsaanbod, structuren en beleid. Allemaal noodzakelijk voor een organisatie. Maar hoe draag jij je steentje bij aan werkplezier vanuit wie je bent? Van mens tot mens?
Lees meer

Webinar 'Leiderschap is een keuze, geen positie!' (Medewerker Centraal Week)
17-11-2020
Tijdens het webinar 'Leiderschap is een keuze, geen positie!' krijg je tips over beter in contact staan met medewerkers en het voeren van gesprekken. Maak jij verbinding met medewerkers en neem jij de tijd om te luisteren? Als er sprake is van een tweezijdig gesprek en medewerkers voelen zich gehoord, kun jij het verschil maken. Hoe kun je in tijden als deze er preventief voor zorgen elkaar te horen en begrijpen om elkaar te helpen om overeind te blijven en regie te houden op de eigen loopbaan?
Lees meer

Webinar 'Zelf digivaardiger worden?' (Medewerker Centraal Week)
17-11-2020
Ben je benieuwd naar handige tips voor jezelf over digitaal werken? Tijdens dit webinar leer je meer over handige apps, sneller werken in Word en krijg je nog veel meer praktische weetjes, waardoor je de digitale mogelijkheden leert kennen en gebruiken. 
Lees meer

Webinar 'Van valkuilen naar kernkwaliteiten!' (Medewerker Centraal Week)
17-11-2020
Vergroot je zelfinzicht en leer om te gaan met je valkuilen.
Lees meer

Matchtafelbijeenkomst Regio Zwolle
17-11-2020
De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.
Lees meer

Werkplezierboost 'De kracht van verhalen in de zorg' (Medewerker Centraal Week)
17-11-2020
Ken je dat? Je luistert naar een presentatie, lezing of je leest een bericht waarvan je je achteraf nauwelijks iets kunt herinneren. Hoe komt dat toch? Heel eenvoudig. Je bent niet geraakt!
Lees meer

Webinar 'Energie; de hele dag een opgeladen batterij' (Medewerker Centraal Week)
18-11-2020
Je functioneert beter als je lekker in je vel zit. Als jij je positief voelt over jezelf en je situatie, heeft dat direct zijn weerslag op je omgeving. Je collega’s en cliënten of patiënten merken het als je lekker in je vel zit. Je voelt je zekerder en je zelfvertrouwen groeit. Het werk lijkt je opeens veel gemakkelijker af te gaan en je hebt na een werkdag zelfs energie over. Tijdens de workshop krijg je inzicht in bronnen die je energie kosten én die je energie geven. Je krijgt tips hoe je met kleine aanpassingen je batterij opgeladen kunt houden.
Lees meer

Webinar 'Werken en (mantel)zorgen zonder schuldgevoel; jij doet ertoe!' (Medewerker Centraal Week)
18-11-2020
Werken en mantelzorgen zonder schuldgevoel; jij doet ertoe. Makkelijk gezegd, maar hoe blijf je in balans? 1 op de 3 medewerkers in de zorg is mantelzorger. Grote kans dat jij naast je werk ook voor je naaste(n) zorgt. Je hebt immers een groot zorghart en in je omgeving word je gezien als expert. Hoe zorg jij ervoor dat je de balans bewaakt tussen werk en privé en hoeveel tijd heb je voor jezelf? Een gezonde werk- en mantelzorgbalans houdt rekening met jouw belangen en behoeften, degene voor wie je zorgt en de belangen van het werk.
Lees meer

Werkplezierboost 'Flow creëren in je werk' (Medewerker Centraal Week)
18-11-2020
Medewerkers die flow ervaren zijn productiever, innovatiever en creatiever, hebben een groot leervermogen en zijn (mentaal) vitaler, waardoor ze minder vaak verzuimen. Maar wat kun je er nu aan doen om zelf vaker flow te ervaren of ervoor te zorgen dat je team regelmatig in flow komt?
Lees meer

Matchtafelbijeenkomst Stedendriehoek & Noord-Veluwe
19-11-2020
De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 1 tot 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.
Lees meer

Werkplezierboost 'Plezier: verbind met je natuurlijke kind' (Medewerker Centraal Week)
19-11-2020
Plezier maken, zin maken, lol hebben, in een tijd waarin ons veel van dat alles wordt 'ontnomen'. Kan dat? Ja natuurlijk!
Lees meer

Webinar 'Van valkuilen naar kernkwaliteiten!' (Medewerker Centraal Week)
19-11-2020
Vergroot je zelfinzicht en leer om te gaan met je valkuilen.
Lees meer

Workshop 'Veerkracht, ervaar wat het vergroten van veerkracht jou kan opleveren' (Medewerker Centraal Week)
20-11-2020
Veerkracht is het vermogen om ‘terug in vorm te komen’ na tegenslag. In deze workshop leren wij jou je meer bewust te zijn van jouw persoonlijke veerkracht.
Lees meer

Werkplezierboost 'Creëer je eigen droombaan' (Medewerker Centraal Week)
20-11-2020
Je besteedt in een gemiddeld mensenleven meer tijd aan je werk dan aan bijvoorbeeld je partner en kinderen. Het is dus de moeite waard om werk te zoeken waar je gelukkig van wordt. Maar precies in het woordje 'zoeken' zit ook het grootste probleem als je het Koen Lohmann vraagt.
Lees meer

Webinar 'Ontspannen; in balans de dag door' (Medewerker Centraal Week)
20-11-2020
Tijdgebrek en werkdruk kunnen ten koste gaan van jouw creativiteit en werkgeluk. Maar wanneer is de druk té hoog? Dit webinar geeft inzicht in het verschil tussen spanning (stress) en ontspanning (flow), en geeft de deelnemers tips en oefeningen om hier op een goede manier mee om te gaan.
Lees meer

Matchtafelbijeenkomst Achterhoek (online)
24-11-2020
De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.
Lees meer

Matchtafelbijeenkomst Twente
26-11-2020
De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 - 9 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.
Lees meer

Online training ‘Verzuim is uit, activeren is in!’
30-11-2020
Deze online activeringstraining geeft casemanagers, verzuim- en inzetbaarheidscoördinatoren, HR-adviseurs en leidinggevenden kennis, inzichten én concrete handvatten om, met behoud van de werkrelatie, het activerende gesprek met werknemers aan te gaan over werk en benutbare mogelijkheden. Activeren betekent het probleemoplossend vermogen van de werknemer vergroten door hen verantwoordelijkheid over hun inzetbaarheid ‘terug te geven’. We gebruiken hiervoor onze C6-methode die volledig AVG-proof is.
Lees meer