Agenda

Masterclasses Duurzame Inzetbaarheid
21-11-2019 t/m 19-12-2019
Wilt u binnen uw organisatie aan de slag met duurzame inzetbaarheid, maar weet u niet hoe u dit het best kunt pakken? Neem dan deel aan de 3 masterclasses duurzame inzetbaarheid. Tijdens deze sessies leert u hoe u in 7 stappen een vitale organisatie bouwt. Na de masterclasses is er mogelijkheid voor individuele coaching om de effectiviteit op duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te vergroten.
Lees meer

Strategische kennis - inspiratiegesprek 'Inzetbaarheid en vitale medewerkers. Ook met mantelzorgtaken in de privésfeer'
22-11-2019 t/m 31-12-2019
‘Een op de drie zorgmedewerkers is mantelzorger’, ‘mantelzorg maakt vaker ziek’ en ‘43% van alle mantelzorgers in zorgorganisaties is tussen de 46 en 55 jaar’. Dit zijn enkele conclusies uit het onderzoek ‘Gezond werken in de zorg’ door IZZ en de Erasmus Universiteit waar 11.000 zorgmedewerkers aan mee deden.
Lees meer

Scangesprek duurzame inzetbaarheid voor kleinere organisaties (< 250 fte)
22-11-2019 t/m 31-12-2019
De afgelopen jaren heeft Bewegen Werkt de leden van WGV Zorg & Welzijn - o.a. via lerende netwerken en masterclasses - begeleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het bereiken van kleinere organisaties (< 250 fte) is een aandachtspunt voor de werkgeversvereniging. Het aanbieden van een scangesprek helpt vooral de kleinere organisaties om concreet met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Onze ervaring leert dat het scangesprek richting geeft aan de aanpak van duurzame inzetbaarheid die direct vertaald wordt in activiteiten die voor de organisatie nuttig zijn.  
Lees meer

Informatiebijeenkomsten tijdvak vier van het SectorplanPlus
03-12-2019 t/m 09-12-2019
WGV Zorg en Welzijn organiseert twee informatiebijeenkomsten over het vierde tijdvak van het SectorplanPlus (SPP). Dit betreft alle subsidiabele opleidingen en trainingen die beginnen in het kalenderjaar 2020 en 2021.
Lees meer

Werksessies 'Zorgtechnologie, hoe pak je het aan?'
09-12-2019 t/m 16-12-2019
Op maandagochtend 9 december en maandagmiddag 16 december organiseert WGV Zorg en Welzijn de werksessie 'Zorgtechnologie, hoe pak je het aan?' Hoe en wanneer kun je als organisatie succesvol innoveren door het inzetten van (zorg)technologie?
Lees meer

Masterclass Nana Ohlhardt: Interne flexibiliteit en personele planning
10-12-2019
Bezorgt het inzetten van (flexibel) personeel jou kopzorgen? En komt ondanks alle inspanningen de flexibele inzet en personele planning binnen de 24-uurs zorg niet goed van de grond? Zorgorganisaties worstelen vaker met het slim inzetten van flexibele arbeid. Het goed regelen van interne flexibiliteit en personele planning is niet iets wat je er zomaar even bij doet. Daarom verzorgt Nana Ohlhardt voor leden van WGV Zorg en Welzijn de masterclass 'Meerwaarde ontwikkeling interne flexibiliteit en personele planning binnen zorg- en welzijnsorganisaties'. De masterclass vindt plaats op dinsdagmiddag 10 december '19 bij de Gasfabriek in Deventer.
Lees meer

Samen buiten de oevers 19 december 2019
19-12-2019
Onze droom om te komen tot een gezonde, vitale en waardevolle regio Zwolle, krijgt steeds meer vorm. Een van de belangrijkste voorwaarden om dit te realiseren is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet (inclusief), op zijn talenten wordt bevraagd en de kans heeft zich een leven lang te ontwikkelen. Zingeving en meedoen is net zo belangrijk als eten, drinken en ademen.
Lees meer