Wordt jong talent miskend? | Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant

17-03-2023
Tijd: 08.00-11.00 uur

In 2023 wordt het inspiratie-ontbijt drie keer aangeboden. Het regionale Inspiratie-ontbijt dient als platform voor regionale samenwerking en inspiratie. Bedoeld voor iedereen die werkt binnen zorg & welzijn in de regio Stedenvierkant.

Praktische informatie
Wanneer: vrijdagochtend 17 maart vanaf 7:45 uur incl. ontbijt (aanvang 8.30 uur)
Waar: de theaterzaal bij Hogeschool Saxion in Deventer
Voor wie: iedereen die werkt binnen zorg & welzijn in de regio Stedenvierkant. HRM-medewerkers en opleidingsfunctionarissen. Natuurlijk ook voor de jonge professionals (tot ca. 27 jaar) over wie dit Inspiratieontbijt gaat
Kosten: deelname aan deze bijeenkomst is geheel kosteloos voor iedereen werkzaam in de sector zorg en welzijn in de regio Stedenvierkant.

Programma
Uit recente arbeidsmarktcijfers blijkt dat het voor veel zorgorganisaties in zorg & welzijn lastig is om jongere medewerkers aan te trekken én ze voor langere tijd te behouden. Hoe kan dit en is het voor de Z&W-sector anders dan voor andere sectoren in Nederland?
Vragen waarop Irene van der Fels, onderzoeker bij Stichting IZZ, een antwoord kan geven. Graag geven we haar daarom het podium om haar eigen onderzoek te presenteren. Ook zal zij ingaan op vragen uit de zaal.

Daarna is vooral het woord aan de jongeren zelf. Studenten uit het MBO en HBO en young professionals zullen op basis van hun eigen (werk- en stage-) ervaringen vertellen wat zij wel en niet goed vinden gaan bij hun (toekomstige) werkgevers. O.a. wat betreft onboarding, maar ook wat betreft stages en de dagelijkse werkzaamheden met hun collega’s. 
We sluiten af met het zoeken naar oplossingsrichtingen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren het beter naar hun zin hebben bij hun huidige werkgever, zodat ziekteverzuim en psychische problemen afnemen. En zij bereid zijn zich langer te verbinden aan onze organisaties.

Noteer alvast de volgende data in uw agenda:
> 23 juni
> 3 november 
Meer informatie volgt z.s.m.

Aanmelden Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant 17/03/2023

Aanwezig bij het ontbijt?

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?