Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant | Vitaliteit en gezond werken!

29-10-2021
Tijd: 08.00 - 11.00 uur

Op vrijdagochtend 29 oktober a.s. vindt wederom een Inspiratie-ontbijt plaats voor de sector Zorg & Welzijn in de regio Stedenvierkant (oftewel Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe). Het regionale Inspiratie-ontbijt dient als platform voor regionale samenwerking en inspiratie. Dit keer staat het onderwerp ‘Vitaliteit en gezond werken’ centraal en kan de inspiratie weer plaatsvinden in een fysieke setting. Deelname is geheel kosteloos voor iedereen werkzaam in de sector Zorg & Welzijn in de regio Stedenvierkant.

Waar en wanneer? 
Het Inspiratie-ontbijt vindt plaats van 8:00 tot 11:00 uur (08:00-08:45 uur inloop en ontbijt, 08:45-11:00 uur start inhoud programma) bij ROC Aventus te Apeldoorn (Laan van de Mensenrechten 500). 

Door wie?
Het Inspiratie-ontbijt wordt georganiseerd door WGV Zorg en Welzijn, in nauwe samenwerking met UWV, Leerwerkloket Stedenvierkant en ROC Aventus en Hogeschool Saxion.

Hoe ziet de ochtend eruit?
Tijdens deze editie van het inspiratie-ontbijt gaat Machteld Huber, als grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, samen met een drietal lectoren van  Hogeschool Saxion met ons in gesprek om het speelveld en de actuele ontwikkelingen te schetsen op het gebied van Vitaliteit & Gezondheid vanuit een breder perspectief.

Machteld Huber is voormalig huisarts. Na eigen ervaring met ziekte besloot zij de zorg te willen verbreden, met meer aandacht voor veerkracht. Via een onderzoeksroute ontwikkelde zij het perspectief van Positieve Gezondheid, dat inmiddels breed omarmd wordt. Zo ook door de lectoren van Hogeschool Saxion. 

De lectoren Jan Jukema, Sandra van Hogen-Koster en Karin Dijkstra gaan o.a. dieper in op het belang van vernieuwende samenwerkingsvormen tussen praktijk, onderwijs en onderzoek. Daarnaast zullen ze het gesprek met ons starten over het faciliteren en organiseren van (persoonlijk) leiderschap van organisaties en professionals in het ondersteunen van cliënten vanuit een positieve gezondheidsbenadering.  

lectoren_insp-ontbijt_1

Vervolg
Het Inspiratie-ontbijt van 29 oktober krijgt een vervolg op vrijdag 19 november, bij Hogeschool Saxion te Deventer. Hier wordt verdieping gezocht op de inzichten die zijn opgedaan op 29 oktober. Deze verdieping wordt verzorgd door o.a. Vernet, The Fitgame en Merkbaar Beter.
Binnenkort volgt de aanvullende informatie. Noteer de datum alvast in de agenda! 

Aanmelden Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant 29/10/21

Aanwezig bij het ontbijt?

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?