Inspiratiesessie Datagedreven HR (kick-off Leergang HR=Menskracht)

24-09-2021
Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Nooit eerder werd zoveel geëist van het aanpassings- en verandervermogen van zorg- en welzijnsorganisaties. Lijnmanager, HR-professional en bestuurder moeten steeds meer omgevingsbewust zijn, zicht hebben op ontwikkelingen in zorgvraag en zorgaanbod. De relatie hiertussen kunnen leggen en tegelijkertijd aandacht voor het ‘anders organiseren’, vormen het fundament van de strategische HR-agenda. Maar hoe gaan we dat organiseren? Leergang HR=Menskracht geeft je dé handvatten om hier invulling aan te geven.

HR_24-09_met_beeldmerk

Doel/ Waarom zou je deelnemen
We willen allemaal zorg ontvangen wanneer dat echt nodig is. Niet alleen nu, maar ook straks en later. Daarvoor zijn voldoende goed opgeleide zorgmedewerkers nodig. De sector Zorg & Welzijn staat echter onder druk, mede door vergrijzing en uitstroom uit de sector. Dit betekent dat er een andere koers nodig is. Om beleid te maken zijn goede instrumenten nodig. Strategische Personeelsplanning (SPP) op basis van scenario’s helpt daarbij. 

Daarom organiseren we in een unieke samenwerking met PFZW een proeverij vol inspiratie rondom datagedreven HR. Hierbij wisselen theorie en praktijkcases elkaar af en worden de deelnemers uitgedaagd om zelf na te denken over de regionale knelpunten en kansen.

Programma

 • Datagedreven werken (Marjon Albring, HR consultant PFZW Datadiensten)
  - Inspiratiesessie in samenwerking met een werkgever uit Lerend Netwerk Limburg 
  - Demo van het PFZW HR-dataportaal
 • Denken in scenario’s (Angelique Wouters, HR consultant PFZW Datadiensten)
  - Inspiratiesessie met FutureConsultant in samenwerking met een werkgever uit Lerend Netwerk Brabant
 • Deepdive in regionale data (Marcel Haverkamp, senior HR consultant PFZW Datadiensten en Theo van den Bos, WGV Zorg en Welzijn)
  - Regionale analyse; wat zien we in de data?
  - In subgroepen uiteen

Voor wie
Deze inspiratiesessie is speciaal ontwikkeld voor HR-managers en HR-businesspartners. Het maximaal aantal deelnemers is 45 personen. 

Wanneer
Vrijdag 24 september van 13.00- 16.00 uur

Waar
De Gasfabriek, Zuthpenseweg 6b, Deventer

Kosten
Voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn er geen kosten verbonden aan deze exclusieve sessie. Voor een goede inhoudelijke sessie is het noodzakelijk dat deelnemers zich aanmelden voor de gratis module van het PFZW HR-dataportaal.

Na de inspiratiesessie kan jouw organisatie een maand lang gratis ervaring opdoen met de Analyse-module van PFZW.

Inspiratiesessie Datagedreven HR 24/09/21

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?