Masterclass Arbeidsrecht – dag 2

13-11-2018
Tijd: 09:30 - 15:30 uur

WGV Zorg en Welzijn organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses arbeidsrecht. U kunt deze masterclasses los van elkaar volgen, maar uiteraard kunt u zich ook opgeven voor beide dagen. De tweede masterclass is op dinsdag 13 november 2018. Deze dag staat in het teken van de actualiteit, de zorg cao’s en we nemen een ‘kijkje in de keuken’ van de procedure bij de kantonrechter. De eerste masterclass is op dinsdag 11 september 2018.

Beide masterclasses zitten inmiddels vol. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de wachtlijst.

Programma masterclass dag 2
Actualiteiten: nieuwe zorg cao’s, uitspraken, wetgeving & updates
In het ochtendgedeelte zoomen we in op de actualiteit. U wordt bijgepraat over de recente wetgeving, nieuwe zorg cao's en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters. Vragen die o.a. aan de orde komen zijn:
 • Wijziging van het ontslagrecht: wordt het makkelijker om een werknemer te ontslaan?
 • Wat is de stand van zaken over de toekenning van de billijke vergoeding?
 • Hoe voorkom je betaling van die vergoeding?
 • En hoe zit dat met de transitievergoeding? Kan ik die ook gedeeltelijk betalen? En wat verandert er in de opbouw?
 • Wet Arbeid en Zorg: wat zijn de wijzigingen?
 • Invoering 3e ww-jaar. Wat zijn de consequenties?
 • AVG is een feit: bent u al helemaal up-to-date? Zijn er nog tips & trics?
 • Update Participatiewet
 • Arbowet: terugblik & ervaringen
Toepassing van een cao & ‘kijkje in de keuken’
In het middaggedeelte bespreken we de (on)mogelijkheden om af te wijken van uw cao. Mag u zomaar afwijken van de cao door andere arbeidsvoorwaarden te bieden? Wanneer wel en wanneer niet? Bijvoorbeeld in overleg met de OR? En wat gebeurt er als u in strijd met de cao handelt? Daarnaast nemen we een ‘kijkje in de keuken’ van een procedure bij de kantonrechter. We nemen u op een praktische wijze mee in de stappen en afwegingen bij het opstarten van een procedure. Vragen die o.a. aan de orde komen zijn:
 • Hoe verloopt een procedure bij de kantonrechter?
 • Wat is uw rol bij deze procedure?
 • Kunt u nog steeds een regeling treffen met de werknemer tijdens een procedure?
 • Welke kosten komen bij een procedure kijken? Krijgt u deze terug als u de procedure wint? Wat is de kosten/baten-analyse?
 • Hoe weegt deze procedure mee in de voorfase van het onderhandelen over een regeling?
Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.
 
Resultaten
Na deze masterclass weet u exact wat de laatste stand van zaken is op het gebied van uw cao, de rechtspraak en de wetgeving. Daarnaast weet u of u kunt afwijken van uw cao en hebt u inzicht in een procedure bij de kantonrechter. Daarmee kunt u uw onderhandelingsstrategie inclusief kosten/baten-analyse in de voorfase nog beter vaststellen.
 
Kosten
De kosten van deze masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn € 300,- per persoon (inclusief lunch). Niet-leden betalen € 600,- per persoon (exclusief btw, inclusief lunch). Leden die deelnemen aan beide masterclasses betalen € 550,- per persoon, niet-leden betalen € 1200,- (exclusief btw).

Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren.
 
Waar & wanneer
Deze masterclass wordt gehouden op dinsdag 13 november 2018 van 9.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 in Deventer. De eerste masterclass is op dinsdag 11 september 2018. Lees hier meer over het programma van dag 1.
 
Door wie
Roelien Klaver, Annelies Baas en William Seijbel verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.
 
Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met met Janny Joosten, strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.

Aanmelden masterclass(es) arbeidsrecht

U kunt zich alleen nog aanmelden voor de wachtlijst.

Ik meld me aan voor: