Geannuleerd: Online masterclass: De arbeidsovereenkomst, het lijkt zo simpel maar schijn bedriegt!

22-10-2020
Tijd: 09.30 - 11.30 uur

WGV Zorg en Welzijn organiseert in samenwerking met Hanze advocaat deze online masterclass die in het teken staat van een belangrijk document dat veelvuldig wordt gebruikt: de arbeidsovereenkomst. Op donderdag 12 november '20 vindt een vergelijkbare masterclass plaats, maar dan over de beëindigingsovereenkomst.

I.v.m. te weinig aanmeldingen is deze masterclass geannuleerd. U kunt zich nog wel aanmelden voor de masterclass op 12/11 (zie kopje 'Waar & wanneer')

De arbeidsovereenkomst: weet jij het precies?
De arbeidsovereenkomst is hét startdocument & de schriftelijk basis voor de arbeidsrelatie. En lijkt zo simpel, maar schijn bedriegt. In de praktijk blijkt dat werkgevers niet alle bepalingen goed neerzetten en kansen missen. Of niet weten welke verschillende bepalingen gelden voor een tijdelijk of vast contract, oproep 0-uren of min/max. Maar ook bij jaarurensystematiek of specifiek de specifieke leer-arbeidsovereenkomst, bijvoorbeeld in het kader van een BBL-traject.

Vragen die aan bod komen zijn

 • Wat schrijft de wet eigenlijk voor wat in de arbeidsovereenkomst moet komen te staan?
 • En wat zegt de cao er eigenlijk over? Schrijft de cao een model arbeidsovereenkomst voor? Is die goed of mag ik die ook aanpassen?
 • Moet je per se een standplaats opnemen of is het juist slimmer om dit niet te doen?
 • De proeftijd, wanneer gebruik je deze? Hoe lang mag deze zijn?
 • Wat als blijkt dat de werknemer de vereiste diploma’s maar niet laat zien? Kan ik daarin voorzien in de arbeidsovereenkomst dat deze dan automatisch eindigt? En geldt dat ook voor een VOG (of als dat van toepassing is voor de BIG-registratie)?
 • Hoe werkt de opschortende en ontbindende voorwaarde precies? Hoe zit dat met de Wkkgz?
 • Kun je een tijdelijk contract sluiten voor de duur van een project? Of voor de duur van een bepaalde financiering?
 • Waarom is het goed om gedragsregels en protocollen op te nemen in de arbeidsovereenkomst?
 • De opzegtermijn, welke ruimte geeft de cao om af te wijken van de wettelijke opzegtermijn? Is het verstandig om de opzegtermijn voor de werknemer te verlengen of niet?
 • Het tussentijds opzegbeding: wel of niet opnemen?
 • Mag een oproepcontract nog? Welke bepalingen moeten in deze contracten worden opgenomen? Hoe zit dat met de ww-premiedifferentiatie?
 • De leer-arbeidsovereenkomst, is dat eigenlijk een arbeidsovereenkomst? Hoe werkt dat precies? En hoe zorg ik ervoor dat de leer-arbeidsovereenkomst eindigt wanneer de werknemer stopt met de opleiding? Kan ik de studiekosten dan op de werknemer verhalen?
 • Hoe verleng je een tijdelijk contract? En hoe zit dat wanneer een tijdelijk contract wordt ‘omgezet’ in een vast contract? Moet je dat opnieuw helemaal schriftelijk vastleggen?
 • Kun je een parttimer verbieden om elders een tweede dienstverband aan te gaan? Bijvoorbeeld als dat bij de concurrent is? En hoe zit dat met de arbeidstijdenwet?

Voor wie
Deze online masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na het volgen van deze online masterclass weet je wanneer je welke bepalingen in welke arbeidsovereenkomst moet opnemen. Je weet wat de verschillende bepalingen betekenen en wat de gevolgen zijn wanneer je deze er (niet) in zet, zodat je als organisatie zelf een weloverwogen keuze kunt maken. 

Kosten
De kosten van deze online masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn € 100,- per persoon. Niet-leden betalen € 200,- per persoon (exclusief btw).
Leden die deelnemen aan beide masterclasses betalen € 150,- per persoon, niet-leden betalen € 300,- (exclusief btw).
Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Waar en wanneer
Deze online masterclass wordt gehouden op donderdag 22 oktober 2020 van 09.30 tot 11.30 uur. 
De tweede masterclass is op donderdag 12 november 2020. Deze ochtend staat in het teken de vaststellingsovereenkomst. Meer informatie over de tweede masterclass? Klik dan hier.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Janny Joosten, strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een mail.

Geïnteresseerd? Meld u dan hieronder aan voor de masterclass.

Aanmelden masterclass arbeidsrecht 22/10/20

Meld u hier aan voor de bijeenkomst.

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?