Online masterclass: De beëindigingsovereenkomst, het lijkt zo simpel maar schijn bedriegt!

12-11-2020
Tijd: 09.30 - 11.30 uur

WGV Zorg en Welzijn organiseert in samenwerking met Hanze advocaat deze online masterclass die in het teken staat van een belangrijk document dat veelvuldig wordt gebruikt: de beëindigings- of vaststellingsovereenkomst.

I.v.m. te weinig aanmeldingen is deze masterclass geannuleerd.

De beëindigingsovereenkomst; do’s & don’ts
Als je het dienstverband met een werknemer wilt beëindigen, dan kun je daarvoor naar het UWV of de kantonrechter gaan. Dit is kostbaar, vaak onzeker en in ieder geval tijdrovend. Vaak wordt er natuurlijk gekozen voor de beëindigings-/vaststellingsovereenkomst. Maar daar moet je dan wel samen uitkomen. Hoe laat je zo’n onderhandelingstraject zo soepel mogelijk verlopen? En nog belangrijker: wat zet je in de beëindigingsovereenkomst en welke bepalingen mogen absoluut niet ontbreken?
 
Vragen die aan bod komen zijn:

 • Hoe speel je het onderhandelingsspel met de werknemer zo goed mogelijk? Wat wordt je eerste bod en hoe bepaal je tot welke voorwaarden je maximaal wilt gaan?
 • Welke elementen spelen een rol bij de beoordeling van je onderhandelingsruimte? Wat zijn bijvoorbeeld de kosten van een procedure bij de rechter? Moet de werknemer zelf een advocaat betalen of worden zijn kosten rechtsbijstand gedekt door een verzekering of vakbond?
 • Hoe kom je erachter waar het belang van de werknemer zit? Hoe speel je daar zo goed mogelijk op in?
 • Is het handig om de werknemer alvast vrij te stellen van werk of beter van niet?
 • Welke artikelen moet je de vaststellingsovereenkomst opnemen en welke zijn optioneel?
 • Met welke vergoedingen moet je rekening houden? Hoe zit het met de berekening van de transitievergoeding? Moet je de transitievergoeding aanbieden? Of kun je volstaan met bijvoorbeeld een outplacementvergoeding? Of helemaal geen vergoeding?
 • Hoe zit het met de opzegtermijn en afwijkingen daarop? En welke gevolgen heeft dit voor een (mogelijke) ww-uitkering van een werknemer? Wat als de werknemer aansluitend geen uitkering krijgt. Heb je dan een probleem?
 • Hoe werkt het met de afgifte van een positief getuigschrift? En wat als je niet tevreden was over deze werknemer?
 • Hoe zit het met de finale kwijting? Wat houdt dat precies in? Hoe formuleer je deze zodat je zeker weet dat na het einde van het dienstverband de werknemer niet meer met (nieuwe) vorderingen kan komen?
 • Kun je voorkomen dat de werknemer zich na het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst maar binnen 4 weken na einde dienstverband ziek meldt?
 • En hoe werkt het als de werknemer eigenlijk nog ziek was bij het tekenen van de vaststellingsovereenkomst. Heb je als werkgever dan een probleem? Of ligt het probleem alleen bij de werknemer?
 • Moet je altijd de werknemer aanbieden om zich juridisch te laten bijstaan? Loop je een risico wanneer je dat niet doet?
 • De bedenktermijn van 2 weken voor de werknemer: wanneer begint deze eigenlijk te lopen? Is dit pas wanneer de handtekeningen onder de vaststellingsovereenkomst staan? Of is dit al eerder?
 • Hoe zit het met de Regeling vervroegde uittreding (RVU)? Wanneer loop je hierop een risico bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst? Hoe voorkom je dit risico? Kun je dit op voorhand laten toetsen? Zijn er alternatieven?

Voor wie
Deze online masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na het volgen van deze online masterclass ben je helemaal bij in de regels over de beëindigingsovereenkomst en heb je tips & trics ontvangen voor de onderhandeling daarover. 

Kosten
De kosten van deze online masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn € 100,- per persoon. Niet-leden betalen € 200,- per persoon (exclusief btw).
Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Waar en wanneer
Deze online masterclass wordt gehouden op donderdag 12 november 2020 van 09.30 tot 11.30 uur. 

Aanmelden en meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via 088 255 66 50 of stuur een mail.