Masterclasses gastvrijheid

14-06-2018 t/m 14-06-2018
Tijd: 13:00 - 17:00 uur

Het thema gastvrijheid is een trend in de zorg en staat inmiddels bij vrijwel alle zorg- en welzijnsorganisaties op de kaart. Toch is het in de praktijk van alledag voor organisaties lastig om die ontwikkeling stuurbaar te maken en tot echte resultaten te komen. Daarom organiseert WGV Zorg en Welzijn, in samenwerking met SYNDLE, in 2018 wederom twee masterclasses gastvrijheid. Daarbij kunt u zich ook per masterclass inschrijven.

Vrijwel elke organisatie probeert een gastvrij bezoek en een warm thuis te creëren voor patiënten, bewoners en bezoekers. Er worden veel initiatieven genomen in de vorm van beleidsstukken, trainingen en nieuwe concepten. Hiermee is het thema gastvrijheid in vrijwel alle zorgorganisaties op de kaart gekomen. Toch hebben veel organisaties er moeite mee gastvrijheid echt in het DNA van de organisatie te krijgen en te borgen. De 2 masterclasses zijn gebaseerd op de Mood Maker Aanpak, zoals verwoord in het boek Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties van John Hokkeling.
 
Tijdens de twee masterclasses krijgt u de gelegenheid om kennis op te doen en te experimenteren. Bent u op zoek naar inzichten om de ontwikkeling van gastvrijheid op een gestructureerde manier aan te pakken? Dan zijn deze praktisch toepasbare en inspirerende masterclasses zeker iets voor u. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
 
Masterclass 1 - Gastvrijheid ontwikkelen
In deze sessie wordt ingegaan op welke wijze gastvrijheid gestructureerd en doelgericht ontwikkeld kan worden en wat de valkuilen zijn in dit proces. De deelnemers krijgen handvatten in de vorm van gastvrijheidsversnellers.
Datum & tijd: donderdag 17 mei 2018 van 13.00 - 17.00 uur

Masterclass 2 - Borgingsstrategieën voor verandermanagement
Tijdens deze masterclass wordt, vanuit het thema gastvrijheid, ingegaan op de verschillende borgingsstrategieën en de interventies die nodig zijn voor borging van veranderingen in organisaties. Wat is er nodig om veranderingen te laten slagen in organisaties? Hoe is gastvrijheid meetbaar te maken? Masterclass 2 is een logisch vervolg op 1, maar kan ook los gevolgd worden.
Datum & tijd: donderdag 14 juni 2018 van 13.00 - 17.00 uur
 
Locatie
Beide Masterclasses worden gehouden bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51, 7418 AH Deventer.
 
Voor wie
Deze masterclasses zijn bedoeld voor hoofden HRM/P&O, afdelings- en opleidingshoofden, HRM- en opleidingsfunctionarissen, projectleiders gastvrijheid, managers en voor directeuren van kleine organisatie. Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van een masterclass wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Niet-leden betalen €250,- per masterclass.
 
Door wie
De Masterclasses staan onder leiding van John Hokkeling. Hij is organisatiecoach/adviseur gastvrijheid bij SYNDLE en auteur van het boek 'Mood Maker - het ontwikkelen van gastvrije organisaties'. John is een betrokken, bekwame, gepassioneerde en inspirerende professional. Zijn jarenlange ervaring in de foodservice-, hospitality- en zorgbranche neemt hij mee. 

 
Wegens succes herhaald
De deelnemers van de twee masterclasses gastvrijheid, gegeven in het voorjaar van 2017, hebben de bijeenkomsten beoordeeld met een 8,3. Enkele citaten van deelnemers:
- "Ik ben geïnspireerd naar huis gegaan en ik heb mooie ideeën opgedaan. Het geeft tools voor het proces binnen onze organisatie."
- “Veel tips, boeiend en op een leuke manier.”
- “Het thema is super, de tips ook. Zelf aan de slag.”
- “Leuke en inspirerende bijeenkomst met veel informatie."
 
Leestips
- Het boek Mood Maker wordt aanbevolen als literatuur. Bestellen? Klik hier.  
 
- Hoe het wel moet
 
Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Maria Perini, projectmedewerker van WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 6650 of stuur een e-mail.

Masterclass gastvrijheid 14-06-2018

Meld u hier aan voor de tweede Masterclass Gastvrijheid op 14 juni 2018.