Matchtafelbijeenkomst Achterhoek

05-03-2020
Tijd: 09.00 - 11.30 uur

De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.

Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden. 

Discusieer en match mee op donderdag 5 maart!
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 maart 2020 van 09.00 tot 11.30 uur bij Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, locatie De Molenberg, Ziekenhuisstraat 14 in Groenlo.

Onboarding als instrument voor behoud
Als HR-medewerker zult u het vast herkennen: u heeft veel tijd, inspanningen en geld besteed aan het vinden van de juiste kandidaat. U lijkt een geschikte kandidaat te hebben gevonden. De eerste werkdag breekt aan en alles lijkt goed te gaan. Maar na een paar maanden  kondigt de medewerker aan alweer te willen vertrekken. Zonde! Toch gebeurt het vaak: 30% van de nieuwe medewerkers is binnen een half jaar alweer op zoek naar een nieuwe baan. Het selecteren van de juiste kandidaat is lastig, maar het behouden van nieuwe medewerkers nóg lastiger.

Een goed kennismakings- en inwerkproces – onboarding – zorgt ervoor dat medewerkers zich onderdeel voelen van de organisatie en productieve, bevlogen en geïntegreerde medewerkers worden die minder snel vertrekken én ambassadeurs zijn voor uw organisatie. Maar hoe doe je dat? Goed onboarden? Waar begin je? Waar moet je op letten? En hoe krijg je iedereen in de organisatie mee?

Programma
Marga Klompé is met 14 locaties en thuiszorg in de Oost-Achterhoek een grote, regionale ouderenzorgorganisatie. Met 2.200 medewerkers staat onboarding hoog op de agenda. Milou Weeink, HR-adviseur recruitment en arbeidsmarktcommunicatie bij Marga Klompé gaat ons vertellen hoe onboarding sinds september 2019 actief ingezet wordt als instrument. Hoe ziet dit eruit in de praktijk bij Marga Klompé, wat zijn de ontwikkelingen, waarin willen zij verbeteren en wat vinden hun medewerkers er nu eigenlijk van?

Vervolgens vertelt Frank Philips van Yes! We Connect, in een interactieve presentatie over onboarding. Wat kun je doen om onboarding vlot te trekken in je organisatie? Wat zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden? Wat zijn de opbrengsten van goede onboarding? Hoe kom je tot een goed onboardingsprogramma? Via deze link kunt u meer informatie lezen.

Vanaf 10.30 uur gaan we matchen en is er de mogelijkheid om informatie uit te wisselen. Om 11.15 uur reserveren we ruimte om elkaar te spreken over ‘die ene kandidaat’ of andere actuele onderwerpen te bespreken. We sluiten uiterlijk om 11.30 uur af. 

Programma in het kort
09.00 uur           Onboarding bij Marga Klompé, door Milou Weeink
09.30 uur           Onboarding door Frank Philips, Yes! We Connect
10.30 uur           Matchen
11.15 uur           Netwerkruimte
11.30 uur           Afsluiting 

Wat levert het op?
• U verbreedt uw netwerk duurzaam en u vergroot uw kennis van de arbeidsmarkt door het uitwisselen van informatie en kennis.
• De tafels kunnen worden ingezet als extra instrument voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers.
• Door het delen van opdrachten, vacatures en medewerkers vergroot u de kans op een match.
• De mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is geschikt voor:
• Organisaties en onderwijs uit de Achterhoek
• HR-managers
• Mobiliteitsadviseurs
• Recruiters

Verbinding leggen
Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten en passend bij hun talent en kwaliteiten blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daar heb je elkaar voor nodig in het intersectorale netwerk. Bij de matchtafels is daarom het verbinding leggen en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf.

Meer informatie
WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Wij verbinden organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. De intersectorale matchtafels worden door WGV Zorg en Welzijn georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe, Twente en Zwolle. Meer informatie vindt u op www.wgvzorgenwelzijn.nl/matchtafels.

Neem voor meer informatie/vragen contact op met Ina Bats: i.bats@zorgselect.nl

Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ina Bats.