HR-netwerk Zorg en Welzijn Achterhoek

01-06-2023
Tijd: 09.00 - 11.00 uur

Doel van het HR-netwerk Zorg en Welzijn Achterhoek: Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken. We verbinden deelnemers aan elkaar en aan andere partijen om samen beter de vraagstukken op de Achterhoekse zorg- en welzijnsarbeidsmarkt aan te kunnen gaan.

In ons HR-netwerk kunt u:

  • Kennis en ervaringen delen met HR-professionals van andere zorg- en welzijnsorganisaties
  • Inspirerende kennissessies kunnen georganiseerd worden
  • De handen ineen slaan voor regionale oplossingen
  • Laatste half uur kan gebruikt worden om kandidaten te matchen
  • Het netwerk komt ongeveer 4 keer per jaar bijeen (online en fysiek).

Programma
8:45 uur    Inloop
9:00 uur    Kort voorstelrondje
9:10 uur    Presentatie Buitenboordmotor door Baukelien van Minnen (links) en Isabelle-Anna Bol (rechts)

Baukelien_van_Minnen Isabelle-Anna_Bol 
Zij zijn een beweging met de kracht van een buitenboordmotor. Met meer dan 1000 veranderaars en vernieuwers: ondernemers, bestuurders, onderwijs- en kennisinstellingen, wetenschappers, startups en overstappers. Hun missie: ‘een samenleving waarin iedereen van betekenis kan zijn en blijven’. En dat vraagt om een radicaal ander arbeidsmarktsysteem. 

Hoe zij dat doen? Ze bouwen Loopbruggen van baan naar baan (en van niet-werk naar baan), naar groeisectoren en beroepen waar mensen hard nodig zijn, zoals de zorg. Deze Loopbruggen creëren een veilige route voor in- en externe mobiliteit, ook over sectoren heen. 

Ze hebben de afgelopen jaren gewerkt in experimenten met "echte overstappers", omdat ze geloven dat een nieuw systeem mensen moet ondersteunen in plaats van tegenwerken. Omdat ze geloven dat je moet DOEN in plaats van praten. En omdat verbeelding nodig is voor verandering! In 10 proeftuinen hebben ze mensen vanuit uiteenlopende sectoren, uitkeringssituaties en vanuit re-integratietrajecten een overstap laten maken naar o.a. zorgfuncties, zowel op mbo- als hbo niveau. In ziekenhuizen, ouderzorginstellingen, GGZ instellingen en de gehandicaptenzorg. Vanuit de proeftuinen hebben ze learnings opgehaald en weten ze hoe ze 14 systeemdoorbraken kunnen forceren om te komen tot een circulaire arbeidsmarkt. SAMEN. Die kennis en learnings en de verbeelding hoe het WEL kan delen ze graag, met IEDEREEN. Werkgevers, opleiders, sociale partners (zowel werkgeversorganisaties als vakbonden) en overheid. 

10:30 uur   Ontwikkelingen en Matchtafel
11:00 uur   Sluiting

Praktische informatie
Thema: De Buitenboordmotor 
Bedoeld voor: HR-professionals en adviseurs Leren en Ontwikkelen
Datum en tijd: donderdag 1 juni van 9:00 -11:00 uur, inloop vanaf 8:45 uur
Locatie: Azora, locatie Anthonia (Industrieweg 115, 7061 AP, Terborg)

 Meer informatie

  • WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Wij verbinden organisatie die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt.
  • Check de agenda voor: kennissessies, bijeenkomsten, Arbo- en verzuimnetwerken, lerend netwerk en meer:  Agenda - WGV Zorg en Welzijn
  • Neem voor meer informatie/vragen contact op  met Ina Bats: [email protected]

Aanmelden HR-netwerk Achterhoek 01/06/23