Matchtafelbijeenkomst Regio Zwolle

12-02-2019 t/m 12-02-2019
Tijd: 09.00 - 11.30 uur

De matchtafels richten zich op werkgevers die het belangrijk vinden om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie te stimuleren. Werkgevers die medewerkers de kans geven zich verder te ontwikkelen en actief aan de slag te (laten) gaan met hun loopbaan en talent te stimuleren. Bij de matchtafels komen werkgevers, uit verschillende sectoren per regio, 5 keer per jaar bij elkaar. Zij brengen vacatures, opdrachten en medewerkers bij elkaar onder de aandacht en wisselen informatie uit. Dit doen zij vanuit hun visie op goed werkgeverschap en willen daarbij een duurzame samenwerking aangaan met collega werkgevers in het netwerk.

Op dinsdag 12 februari 2019 wordt van 09.15 tot 11.30 uur de Matchtafelbijeenkomst regio Zwolle gehouden! Deze bijeenkomst vindt plaats bij het CTP Veldzicht aan de Ommerweg 67 in Balkbrug. 

Het programma
We starten om 9.15 uur met een korte introductie over de gastorganisatie, CTP Veldzicht. Daarna neemt Karsten Bulling, landelijk adviseur werkgeversdienstverlening bij UWV-WERKbedrijf u mee in het thema recruitment. Hij bezoekt jaarlijks tientallen landelijk opererende bedrijven in de transport- en logistiekbranche en ziet dagelijks hoe bedrijven invulling geven aan hun recruitmentstrategie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor landelijke wervingsprojecten met onder andere NS, PostNL en Connexxion.

Door de crisis hebben bedrijven nauwelijks geïnvesteerd in recruitment; werving en opleiding van werknemers stond niet op de agenda. Nu de arbeidsmarkt aantrekt worden de gevolgen zichtbaar. Een groeiend aantal vacatures en deze zijn steeds moeilijker te vervullen. Wat zijn nu de belangrijkste trends en ontwikkelingen bij landelijk opererende bedrijven? Wat kunt u zelf doen? Bulling benoemt een aantal stappen die u zelf kunt zetten om nieuwe medewerkers te werven en te behouden.

Wat levert het op?
• U verbreedt uw netwerk duurzaam en u vergroot uw kennis van de arbeidsmarkt door het uitwisselen van informatie en kennis.
• De tafels kunnen worden ingezet als extra instrument voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers.
• Door het delen van opdrachten, vacatures en medewerkers vergroot u de kans op een match.
• De mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot.

Voor wie? 
Deze bijeenkomst is geschikt voor: 
• Organisaties en onderwijs uit de regio Zwolle
• HR-managers 
• Mobiliteitsadviseurs
• Recruiters

Verbinding leggen
Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten en passend bij hun talent en kwaliteiten blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daar heb je elkaar voor nodig in het intersectorale netwerk. Bij de matchtafels is daarom het verbinding leggen en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf.

Meer informatie
WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit en duurzame inzetbaarheid onder werknemers stimuleren. Wij verbinden organisaties die samen willen werken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. De intersectorale matchtafels worden door WGV Zorg en Welzijn georganiseerd in de regio's Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe, Twente en Zwolle. Meer informatie vindt u op www.wgvzorgenwelzijn.nl/matchtafels.

Neem voor meer informatie/vragen contact op met Harriëtte Baas
[email protected]

Aanmelden Matchtafel Regio Zwolle 12/02/19

Meld u hier aan voor de bijeenkomst